Log in    Register   

Login to your account

or
 Use Facebook account

Create an account * * Required field

The name you entered is not valid.
Please enter a valid username. No space at beginning or end, at least 2 characters and must not contain the following characters: < > \ " ' % ; ( ) &
Password invalid.
The passwords you entered do not match. Please enter your desired password in the password field and confirm your entry by entering it in the confirm password field.
Invalid email address
The email addresses you entered do not match. Please enter your email address in the email address field and confirm your entry by entering it in the confirm email field.


or
 Use Facebook account

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

EDITORIALS - Borracho's Cantina

01 April 2015 Συντάκτης: Στέφανος Κουτσούκος

April Fools': The Witcher III - The Wild Hunt Hands On Impressions

Κυνηγώντας Την Τελειότητα

April Fools': The Witcher III - The Wild Hunt Hands On Impressions

Ό,τι και να γράψουμε για την εμβληματική μορφή του Giralt of Revia, θα είναι λίγο. Ο μοναχικός, βλοσυρός ντεσπεράντο της CD Projekt RED θυμίζει έντονα το μυθικό Sephiroth, καθώς πέρα από την άψογη ντεκαπάζ, είναι και οι δυο μαέστροι στον χειρισμό του ξίφους. Αν και υπήρχαν κάποια παλαιότερα παιχνίδια στην σειρά, έχουν μείνει στην μνήμη μας περισσότερο για την κακόγουστη απεικόνιση των ερωτικών περιπτύξεων του Giralt, ενδεικτικών και του γενικότερου επιπέδου των χρηστών PC. Τα παιχνίδια ήταν μετριότατα ως περιπέτειες δράσης και γι'αυτό και δεν μεταφέρθηκαν ποτέ στις κονσόλες μας. Μόνο το δεύτερο μέρος της σειράς, Assasin Of The King κυκλοφόρησε για το XBOX 360, αλλά ετεροχρονισμένα και όταν κανείς πλέον δεν ασχολείτο με τη σειρά.

Πεισμωμένη από τις συνεχείς αποτυχίες της, η Τσεχική CD Projekt RED (γνωστή περισσότερο για το remake του -επίσης κακόγουστου- Carmageddon που χρηματοδοτήθηκε μέσω Jumpstarter καμπάνιας) αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, ποντάροντας σε μια δυνατή κυκλοφορία του Witcher III σε όλες τις κονσόλες, προκειμένου να κατορθώσει επιτέλους να σταθεί επάξια δίπλα σε εταιρείες-γίγαντες του χώρου όπως η Bioware και φυσικά η Bethesda, που μας χάρισαν τα επικά Skyrim και Dragon Age, αντίστοιχα.

WildHuntApril1Ο κόσμος του παιχνιδιού φημολογείται πως θα είναι τριπλάσιος εκείνου του Skyrim.

Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις δέκα πρώτες ώρες του παιχνιδιού (αναφέρεται πως η τελική του διάρκεια θα είναι μεταξύ 50-200 ωρών, ανάλογα με πόσα side quests θα επιλέξουμε να ασχοληθούμε) σε ένα αποκλειστικό press event που ολοκληρώθηκε υπό άκρα μυστικότητα στα γραφεία της εταιρείας στο Blaise-Sur-Marne.Σημειώνουμε πως οι εντυπώσεις μας στηρίζονται αποκλειστικά στην αρτιότατη έκδοση για Playstation 4, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει και την πιο πλήρη όλων, παρέχοντας μάλιστα και δωρεάν όλο το DLC του παιχνιδιού. Τέτοιες κινήσεις εκ μέρους της "μαμάς" Sony, δείχνουν τον μεγάλο σεβασμό της εταιρείας προς τους οπαδούς της, αλλά και την συνεχιζόμενη δέσμευσή της για παροχή ποιοτικής και σε βάθος χρόνου υποστήριξης για τους τίτλους της.

Η περιπέτεια ξεκινά με τον Giralt και την κόρη του Cheri (μάλλον η ντεκαπάζ είναι κληρονομική!) να εκπαιδεύονται στο αρχαίο κάστρο των Witchers, το Kara Moran. Οι Witchers είναι ένα αρχαίο τάγμα ιπποτών, το οποίο αναλαμβάνει να εξολοθρεύει νεκροζώντανους επί πληρωμή και αρκετές φορές χρησιμοποιεί μαγικά φίλτρα αλλά και επιθέσεις τύπου kame hame προκειμένου να συντρίψει τους εχθρούς του. Ο χειρισμός ήταν ιδιαίτερα άμεσος και πολύ γρήγορα μπήκαμε στον ρυθμό του παιχνιδιού, εκπαιδεύοντας τη νεαρή Cheri και μαθαίνοντας παράλληλα και τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Οι διάλογοι, είναι ευτυχώς οι περισσότεροι skippable, καθώς είναι γνωστό πως σε ένα παιχνίδι δράσης, ρόλων και περιπέτειας, το "ζουμί" βρίσκεται στα skills του χαρακτήρα και βέβαια τις ικανότητες και τα αντανακλαστικά του παίκτη.

WildHuntApril2Επική μονομαχία με ένα από τα bosses του παιχνιδιού

Με μεγάλη ικανοποίηση αναφέρουμε πως το skill tree του Giralt είναι πραγματικά τεράστιο και προσαρμόζεται άψογα στο στύλ μάχης που προτιμάμε. Ένας καθαρά melee Giralt αποδεικνύεται η καλύτερη επιλογή για το demo μας και οι ώρες περνάνε πραγματικά δίχως να το καταλάβουμε. Χωρίς να θέλουμε να δώσουμε κάποια spoilers, θα πούμε πως η περιπέτεια ξεκινά όταν η Cheri φεύγει για ένα κρυφό ραντεβού με τον νάνο εραστή της Jarveth, μακριά από την ασφάλεια του κάστρου. Ο Giralt σαν ανήσυχος πατέρας, σελώνει το πιστό του άλογο, Psarrye και βγαίνει σε αναζήτησή της. Όταν στον δρόμο του θα συναντήσει...αρκετά όμως, πρέπει να σας αφήσουμε με όρεξη για την περιπέτεια που κυκλοφορεί για XBOX One και Playstation 4 στις 19 Μαϊου!

Φίλοι μας, ετοιμαστείτε για μια πραγματικά επική περιπέτεια, που αν και αμφιβάλλουμε πως θα μπορέσει να ξεπεράσει το υπέροχο Skyrim (το γράψιμο, οι χαρακτήρες και τα ηθικά διλήμματα τα οποία παρουσιάζει, το κατατάσσουν στα κορυφαία έργα ανθρώπινης διάνοιας όλων των εποχών) τουλάχιστον θα μπορέσει να αποτελέσει ένα χορταστικό "σνάκ" μέχρι την ανακοίνωση του The Elder Scrolls VI: Mr Gn'ric Thn' Thou'. Χεχέ, ίσως τελικά μας ξέφυγε μια ακόμη αποκάλυψη!

WildHuntApril3Στο multiplayer μέρος του παιχνιδιού, θα λάβουμε μέρος σε συναρπαστικές ναυμαχίες αλλά και εμπόριο στα Northlands!

Καλό μήνα σε όλους. Και να θυμάστε, καλό ρεπορτάζ είναι το υπεύθυνο και τεκμηριωμένο ρεπορτάζ. Ragquit out!

Ο Συντάκτης

Στέφανος Κουτσούκος

Στέφανος Κουτσούκος

To Ragequit.gr αποτελεί το όχημά του για την παγκόσμια επικυριαρχία. T-shirts και ράντομ μέταλ προμοσακούλες μοιράζονται κάθε Σάββατο στους πιστούς...

Please login to comment

Comments (25)

Load Previous Comments
 • In reply to: JonIrenicus13

  Φίλε μου κατανοώ πως η ύλη μας κάποιες φορές δεν καλύπτει πλήρως όλους τους αναγνώστες και λυπάμαι γι'αυτό. Θέλεις να έρθεις λιγάκι στο ματσάκι που παίζουμε τώρα στο Titanfall να το συζητήσουμε; Στο PSN σε έχω προσθέσει, έτσι δεν είναι; Θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω τις απόψεις και τις προτάσεις σου!

  about 2 years ago
  1 Like
 • "...όπως η Bioware και φυσικά η Bethesda, που μας χάρισαν τα επικά Skyrim και Dragon Age, αντίστοιχα."


  Επ, Borracho, αντίστροφα ;)

  about 2 years ago
  2 Like
 • In reply to: RenKalan

  Μα πώς μπορεί να μας ξέφυγε κάτι τέτοιο; Δώδεκα ερευνητές δουλέψαμε πάνω στο άρθρο! Πράγματι φίλε μου, είναι όπως τα λες! Θα διορθωθεί άμεσα!

  (:D)

  about 2 years ago
  0 Like
 • In reply to: RenKalan

  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ?? Οι TRVE φαν της Bethesda είναι αυτοί που θεωρούν τα Dishonored και New Vegas δικές της δημιουργίες, στα κορεάτικα ΜΜΟ θα κολλήσουμε;

  Comment last edited on about 2 years ago by Adhan
  about 2 years ago
  2 Like
 • In reply to: RenKalan

  Παιδιά μην μπερδεύεστε, New Vegas και Dishonored είναι ξεκάθαρες δημιουργίες της Bethesda, αφού εμφανίζεται και το λογότυπό της στους τίτλους αρχής. Q.E.D. που λέμε εμείς οι γραμματιζούμενοι...

  about 2 years ago
  2 Like
 • Πρεπει να ειναι αρκετα καλο για να καταφερει να παρει αδεια κυκλοφοριας για τις κονσολες ,αλλα ισως οχι τοσο καλο γιατι η nintendo μαλλον θα το απέρριψε. Θα το παιξω σιγουρα στο ps4 μιας και λογικα θα ειναι η ανωτερη εκδοση (σιγα μην δωσω 4000€ για pc), ελπιζω να κανουν καλη δουλεια με τα κινηματογραφικα drops γιατι τα 30fps με ζαλιζουν λογω της πολυ μεγαλης πληροφοριας που πηγαίνει στον εγκεφαλο.

  about 2 years ago
  3 Like
 • Λίγα για τη Bethesda ε!

  about 2 years ago
  1 Like
 • I used to be a witcher just like you, but then I took a dekapaz to the hair :P

  about 2 years ago
  2 Like
 • DAKS... POLI KALO... DEN KSERO EGO LEO NA FTIAKSO ENAN KAKO XARAKTIRA... NA TA KANO OLA... *OYTANA... NA ME KINIGANE OI FRURI OPOS STO SKYRIM (...TRELO KAPSIMO APLA EIXA SPASEI XIRISTIRIO XAXA...) X0AX0AXA0

  K OSO SKEFTOMAI OTI SE KATI ALLA SITE M LEGANE KATI "PSAGMENOI" K KALA OTI EINAI LEEI GRIZA I ITHIKI K KATI TETOIA.... KSERO GO...

  ORAIOS RE STEFANE....... ME TO POU ME XARTZILIKOSEI I MAMA... THA PAO NA TO AGORASO... AFTOS O GIRALT M ARESEI... EXEI ASPRO MALI KIOLAS SAN TOU NIKOPOLIDI... ELPIZO NA MIN APODIXTHEI K AUTOS... PRODOTISSSSS......

  about 2 years ago
  5 Like
 • In reply to: castorsia

  Φίλε μου, από το γράψιμό σου καταλαβαίνω πως είσαι όχι μόνο ψαγμένος παίκτης, αλλά πως έχεις και χρόνια εμπειρίας στο χώρο. Πραγματικά τιμή μας να μοιράζονται παίκτες όπως εσύ τις άρτιες και τεκμηριωμένες απόψεις τους μαζί μας! Άποψή μου πάντως πως το γράψιμο, οι χαρακτήρες και οι φοβερές ανατροπές του Oblivion, το καθιστούν δικαιωματικά το κορυφαίο story driven RPG όλων των εποχών!

  Comment last edited on about 2 years ago by Borracho
  about 2 years ago
  3 Like

We are using cookies to give you the best experience on our site. Cookies are files stored in your browser and are used by most websites to help personalise your web experience.