Σκορπιος σε διαμέρισμα

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

The Nameless One

Death Knight
Πριν λίγο σκότωσα τον σκορπιό που έχω τραβήξει στην φωτογραφία.
IMG_20210904_200645.jpg
Πέρα από την απορία πως στο διαλο βρέθηκε σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στο κέντρο πόλης, αυτό που με ανησυχεί τώρα τι πρέπει να κάνω?

Το μόνο που ξέρω για τους σκορπιούς είναι ότι οι μικροί είναι οι επικίνδυνου (αυτός είναι 4-5 εκ) και έχω μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι.

Να σηκώσω τα πάντα να ψάχνω για άλλους? Υπάρχει περίπτωση να έχουν φωλιά? Το διαμέρισμα είναι καθαρό, ούτε κατσαρίδες δεν έχουμε. Καμία Ψαλίδα μπορεί να παρουσιαστεί μόνο καμιά φορά. Να φέρω συνεργείο για απεντόμωση?

Καλά δεν τους λες και επικίνδυνους. τουλάχιστον τους ελληνικούς. Χωρίς να σημαίνει ότι είναι και παιχνίδι.
Οι ψαλίδες από πού σου προκύπτουν, έχεις κάνα τζάκι με ξύλα; Θα μπορούσαν να έχουν κοινό μέσο μεταφοράς αν έχεις κάτι τέτοιο μέσα στο σπίτι.
Τώρα για το πως μπορεί να έρθει ένας σκορπιός στο σπίτι, μπορούμε να συζητάμε μέχρι αύριο, πάντως δύσκολα να αποφασίσει να φωλιάσει στον τρίτο, οπότε δεν θέλει και πολύ άγχος. Συνήθως ψάχνουν υγρασία για να πιουν δροσιστούν, οπότε ντουλάπια και μπάνια είναι τα πρώτα μέρη που πρέπει να κοιτάξεις. Και όταν λέω να κοιτάξεις, εννοώ να σηκώσεις πράγματα, χαλάκια κτλ γιατί πάνε και τρυπώνουν από κάτω.

Οπότε ψάξε πάντα όπως είπες, για να σιγουρευτείς ότι δεν έχει και παρεάκι και για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα περίμενε το βράδυ για να ανάψεις τα φώτα ξαφνικά και να τον πιάσεις στα πράσσα.

Αν ήσουν από αυτούς που στα νιάτα τους έκαναν πάρτι με black light και το έχεις ακόμη, να ξέρεις ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους εντοπίσεις στο σκοτάδι.

ΔΟΛΟΦΟΝΕ.

EDIT: Το site να πέφτει ξέρει, να μην ποστάρει μόνο την αρχή του post δεν ξέρει.

Οι σκορπιοί δεν είναι μυρμήγκια (ή έντομα εδώ που τα λέμε) δεν μαζεύονται πολλοί σε ένα μέρος εκτός κι αν υπάρχει ΠΟΛΥ φαΐ.

Little known fact (ψέματα, όλοι το ξέρουν), οι σκορπιοί φωσφωρίζουν στο σκοτάδι. Άμα έχεις κάνα uv light stick, τους εντοπίζεις πανεύκολα σε σκοτεινό δωμάτιο.

Last edited:
Δεν ξέρω αν σε βοηθάει

Σκορπιό μόνο σε ελεύθερη προσκοπική κατασκήνωση έχω δει και πάντα βάζουμε θειάφι γύρω γύρω από τις σκηνές για φίδια και άλλους επισκέπτες.

Αν ήσουν στην ΛΑΜΙΑ δεν θα είχες τέτοια θέματα.

EDIT: Το site να πέφτει ξέρει, να μην ποστάρει μόνο την αρχή του post δεν ξέρει.
Άσε, και είχε πέσει πάνω που αγωνιούσα για απάντηση στο θέμα μου! :mad:

Λες να ήταν σαμποτάζ από συνωμοσία σκορπιών? :unsure:

Καποιος γυρισε με εξτρα πραγματα απο τις διακοπες του. Επεστρεψε κανενας απο κανενα νησι; καμια επαρχια με βραχια;
Επικινδυνους, πλην περιπτωσεων και παιδιων, δεν τους λες αλλα επωδυνοι ειναι σιγουρα.
Οπως ειπε και ο GreatoldOne, οι σκορπιοι δεν κανουν αγελες.
Οι ψαλιδες ειναι πιο επικινδυνες επειδη γουσταρουν αυτια. Το πρωτο πραγμα που μας ειπαν στον παρθενικο μας ανταρτοπολεμο.
Αν και η πιθανοτητα ειναι υπερβολικα μικρη για να ειχε παρεακι, πρεπει να σηκωσεις οτι σηκωνεται και ξεκινας να κοιτας κατω απο τα σεντονια.
Αν εχεις κατι τετοιο θα βοηθησει
giphy.gif

giphy.gif

δεν κάνουν αγέλες, αλλά κάνουν φαμίλιες.
ακόμα σκοτώνω στο χωριό... είδικά κάτω από ένα λαστιχένιο "χαλί" που κάλυπτε το πάτωμα βρήκα καμιά 20αριά τέτοιους και κάτω από άλλα πράγματα.

Οι ψαλίδες πάντως μπαίνουν πανεύκολα με τα μαρούλια από ΣΜ/μανάβη.

Επιστροφή δεν είχαμε ούτε πήγαμε πουθενά εδώ και 1,5 μήνα.
Anyway, θα αρχίσουμε να ψάχνουμε οπουδήποτε μπορεί να υπάρχουν άλλοι μέσα στο σπίτι.

ποδαρατο λιγο χλωμο να εσκασε ο μουσαφιρης. πολυ παραξενο. Δεν ξερω αν εχει σχεση με την εμφανιση παραξενων αραχνων, που δεν εχω ξαναδει και εχουν ολες τους σωμα "μπαλονι" που σημαινει οτι δαγκανουν. Μια τετοια και τεραστια με ειχε δαγκωσει πριν μερικους μηνες και με ματωσε η ρουφιανα. Σημερα ειδα μια πορτοκαλι... πορτοκαλι αραχνη ποιος εχει ξαναδει;

λαστιχενιο χαλι? λαστιχενιο.....
external-content-duckduckgo-com.jpg

Εντελώς τυχαία έσκασε μύτη και στο πατρικό μου ένας πριν λίγες ημέρες.

DSC_2066scorp.jpg

Τον βρήκε η μάνα μου μες στον νεροχύτη. Ήταν στο ισόγειο βέβαια και υπάρχει κήπος μπροστά, οπότε δεν είναι και σπάνιο θέαμα εκεί.

Αυτοί απ'όσο ξέρω (και απ'ότι προκύπτει και από τις ανασκαφές όπου τους πετυχαίνω συνήθως) κάτω από βράχια κάνουν φωλιές κτλ, οπότε δεν νομίζω να έχεις ευρύτερο πρόβλημα infestation. Ίσως μπήκε από την αποχέτευση ή σκαρφάλωσε απέξω.

Έχω αρχίσει να υποπτεύομαι ότι γίνεται μια μαζική επίθεση από σκορπιούς-δολοφόνους με σκοπό την εξόντωση της ανθρωπότητας!!!

Απλά δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτή γιατί ξεκινάνε με τους σημαντικότερους στόχους πρώτα! :p

Ρε, με απογοητεύετε. Τόσες απαντήσεις και ένας, ΕΝΑΣ δεν βρέθηκε να καννιβαλίσει το νήμα σωστά;

Πάντως σοβαρά τώρα, μην αγχωθείς @mike299, το πιθανότερο έτυχε να ήσουν γκαντέμης και να μπήκε σπίτι παρασυρμένος από κανένα αέρα/ανοιχτό παράθυρο, άντε στην πιο χαρντκόρ περίπτωση να σκαρφάλωσε από φωταγωγό/φρεάτιο. Δεν κάνουν 'φωλιές' οι σκορπιοί να γεμίσεις σκορπιόπουλα. Επίσης, ακόμα και να τσιμπήσουν μικρό παιδί, αν το αντιληφθείς εγκαίρως και δώσεις πρώτες βοήθειες, είναι ΟΚ, αρκεί να μην υπάρχει καμιά σοβαρή αλλεργία στη μέση.

Όπως είπαν και τα παιδιά, οι σκορπιοί στην Ελλάδα δεν συνιστούν κάποιο φοβερό κίνδυνο.

Μικρός, διακοπες στο χωριό, σκάλιζα την βιβλιοθήκη στον 1ο όροφο κι ανοίγοντας ένα βιβλίο πετάχτηκε ένας στο γυμνό μου μπουτάκι. Αφου κοιταχτήκαμε για λιγο, τελικά ήμουν πιο γρήγορος και τον εκφσενδώνησα με το βιβλίο. Το χωριό είναι ορεινό στην Κρήτη κι οι παλιοί έλεγαν; "Αν σε δαγκώσει σκορπιός τρέχα μέχρι να δεις θάλασσα". Με τα πόδια θα χρειαζόταν καμιά ώρα και μάλλον το έλεγαν για να ξεχαστείς από τον πόνο. Τώρα σε πόλη πραγματικά μου κάνει τεράστια εντύπωση και μάλιστα σε διαμέρισμα. Να σκαρφάλωσε δύσκολο. Κι οι τρισκατάρες δυσκολεύονται σχετικά σε τέτοια ύψη. Κάπως μεταφέρθηκε. Συμφωνώ κι εγώ ότι οι πιθανότητες να υπάρχει κι άλλος είναι πολύ μικρές, αλλά για καλό και για κακό ψάξτε.

Και για να συμβάλλω κι εγώ στον κανιβαλισμό, ένα από τα αγαπημένα μου...

Ρε, με απογοητεύετε. Τόσες απαντήσεις και ένας, ΕΝΑΣ δεν βρέθηκε να καννιβαλίσει το νήμα σωστά;
Το σκέφτηκα αλλά μετά είπα ας τους αφήσω να κάνουν την συζήτηση σοβαρά σήμερα. Και αύριο μέρα είναι. Αλλά ξυπνάω αργά και με πρόλαβαν άλλοι.

ίσως να τον έφερε κάποιος άλλος ένοικος και να έπεσε πχ έξω από την πόρτα σας και να μπήκε, όλα παίζουν.
Γενικά όπως έχω καταλάβει δεν γουστάρουν κοσμάκι πάντως, όσο μέναμε στο σπίτι στο χωριό ούτε έξω δεν είχαμε, μόλις το παρατήσαμε 10 χρόνια μαζεύτηκαν και τώρα που κάνω εργασίες ότι μπορεί να βρω μάλλον ξέμεινε παρά επανήλθε.

Βρίσκω σχεδόν κάθε χρόνο στο σπίτι στο βουνό, συνήθως σε ένα συγκεριμένο ντουλάπι. Στην πόλη ΟΚ, δεν έχει τύχει. Γενικά δεν έχουμε επικίνδυνους σκορπιούς εδώ, ούτε και γεννοβολάνε στα σπίτια, όπως ήδη ειπώθηκε, οπότε τσιλ.

Back