LATEST NEWS

Έντονη κινητικότητα γύρω από το νέο Doom

Όπως είχε γίνει γνωστό, στη φετινή Quakecon θα γίνονταν επιτέλους γνωστές κάποιες λεπτομέρειες αναφορικά με το νέο Doom, για το οποίο μάλλον πρέπει να ξεχάσουμε το νούμερο “4” στον τίτλο του, αφού όλα δείχνουν ότι η σειρά πάει για reboot.

Για αρχή λοιπόν, ξεχάστε τον αργό ρυθμό του Doom 3 και τις σχετικά αραιές μάχες στο σκοτάδι. Όπως δήλωσε ο Marty Stratton, executive producer της Id, “το νέο κεφάλαιο της σειράς επιστρέφει στο γνώριμο μονοπάτι της γρήγορης δράσης, με ευφάνταστα όπλα και πολύ αίμα“. Συνέχισε λέγοντας ότι οι δαίμονες-αντίπαλοί μας θα μας προσφέρουν ξεχωριστές μάχες ο καθένας, χαρακτηρίζοντάς τους “τρελή εμπειρία μάχης“, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ύπαρξης health regeneration διαδικασίας.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι στον νέο τίτλο η βία είναι -φυσικά- κάτι παραπάνω από έντονη, αφού ο διαμελισμός πτωμάτων, με χέρια να ξεριζώνονται και κεφάλια να διαλύονται στα δύο, δίνει το παρόν. Μάλιστα δε θα λείπουν και οι finishing moves επί εκείνων των αντιπάλων που θα είναι βαριά τραυματισμένοι από τα πυρά μας, αλλά όχι νεκροί. Το στοιχείο αυτό δείχνει να είναι απευθείας δανεισμένο από το Brutal Doom, το πολύ γνωστό mod του παλαιού παιχνιδιού της σειράς. 

Σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού της Id που δουλεύει πάνω στο νέο Doom, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η προσθήκη του Tiago Sousa, μέχρι πρότινος επικεφαλούς του R&D τμήματος της Crytek, η οποία δείχνει να παραπαίει και να βουλιάζει κάτω από το βάρος των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ο Sousa θα δουλέψει φυσικά πάνω στην Id Tech 6 μηχανή γραφικών, με προφανή σκοπό το όσο καλύτερο δυνατό optimization αυτής, αφού η Id επιθυμεί τα 60 fps τόσο στα PCs όσο και στις next-gen κονσόλες και η δουλειά του έμπειρού Sousa έχει φανεί από τις διάφορες versions της Cryengine.

Αν μη τι άλλο, άπαντες ελπίζουμε το νέο Doom να αποδειχθεί τελικά όσο καλό θέλουμε να είναι και να σημάνει ταυτόχρονα τη δυναμική επιστροφή της Id, έστω και χωρίς τον Carmack στη σύνθεσή της. Σε αντίθετη περίπτωση, το μέλλον της εταιρείας θα είναι παραπάνω από αβέβαιο, όπως είναι αυτή τη στιγμή εκείνο της Crytek…

 

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL