LATEST NEWS

Σημάδια ζωής από την Pendulo Studios

Την Ισπανική Pendulo Studios τη γνωρίζουν άπαντες οι φίλοι των adventure games. Είναι η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ‘Runaway” τριλογία, το “Next BIG Thing”, το “Yesterday”, αλλά και τα παλαιότερα “Igor: Objective Uikokahonia” και “Hollywood Monsters”.

Το τελευταίο παιχνίδι της, το “Yesterday” υπήρξε πολύ μέτριο, μ’ αποτέλεσμα να κάνει πολλούς φίλους του είδους να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία, κάτι που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στην αποτυχία της να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση από μέρους του κοινού για το επόμενο παιχνίδι που είχε στα σκαριά, με τον τίτλο “Day One”.

Εδώ και δύο περίπου χρόνια οι Ισπανοί δεν είχαν δώσει σημεία ζωής, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι πιθανώς η Pendulo αποτελούσε παρελθόν. Ευτυχώς κάναμε λάθος, καθώς η ανακοίνωση της συνεργασίας της με τη Microids, για τη δημιουργία του επόμενου τίτλου της, ήρθε να διαψεύσει τους φόβους μας.

Η φωτογραφία που βλέπετε να συνοδεύει τo κείμενο που διαβάζετε είναι εκείνη που αναρτήθηκε στη Facebook σελίδα της Pendulo κατά την ανακοίνωση της είδησης, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε -και να ελπίζουμε- ότι ο καρπός της συνεργασίας των δυο γνωστών εταιρειών θα είναι ένα νέο κεφάλαιο της “Runaway” σειράς κι όχι ένας ακόμη casual / mini games / hidden object τίτλος, στα πρότυπα του πιο πρόσφατου “Hidden Runaway”.

 

 

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL