Log in    Register   

Login to your account

or
 Use Facebook account

Create an account * * Required field

The name you entered is not valid.
Please enter a valid username. No space at beginning or end, at least 2 characters and must not contain the following characters: < > \ " ' % ; ( ) &
Password invalid.
The passwords you entered do not match. Please enter your desired password in the password field and confirm your entry by entering it in the confirm password field.
Invalid email address
The email addresses you entered do not match. Please enter your email address in the email address field and confirm your entry by entering it in the confirm email field.


or
 Use Facebook account

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

REVIEWS

02 April 2017 Συντάκτης: Στέφανος Κουτσούκος

MAFIA III: FASTER, BABY! DLC

Roxy Laveau & The Nightcrawler

MAFIA III: FASTER, BABY! DLC

Περνάει ο καιρός τελικά. Το Mafia III, παρά την εξαιρετική γραφή και την εκπληκτική του ατμόσφαιρα, το μεγαλύτερο μέρος του ειδικού τύπου βιάστηκε να το ξεγράψει, στηριζόμενο στα σχετικά παρωχημένα γραφικά του καθώς και τον επαναλαμβανόμενο σχεδιασμό της δράσης του. Η Hangar 13, studio ανάπτυξης του τίτλου, δεν το έβαλε κάτω. Ως άλλος λυσσασμένος πιτσιρικάς που ξέρει πως το όνομά του στην πιάτσα είναι η μόνη του περιουσία, συνέχισε να βελτιώνει διαρκώς το παιχνίδι της.

Προστέθηκαν επιλογές για αλλαγή της εμφάνισης του χαρακτήρα μας καθώς και ένα πλήρες σύστημα παραμετροποίησης των οχημάτων μας όπως και αγώνες αυτοκινήτων, δωρεάν, για όλους τους παίκτες. Μπορεί τα συγκεκριμένα να αποτελούν τα «αυτονόητα» για ένα παιχνίδι που πλασάρεται ως «open world action» στις ημέρες μας, αλλά η Hangar 13 επέλεξε να ρίξει το σχεδιαστικό βάρος αλλού, με τον αντίστοιχο βέβαια αντίκτυπο στις αρχικές πωλήσεις του παιχνιδιού. Επιστρέφοντας λοιπόν στα πνιγερά βαλτοτόπια του New Bordeaux, η πρώτη μου εντύπωση, ήταν θετικότατη. Ο επικίνδυνος κόσμος του Lincoln Clay, φάνταζε κατά πολύ πλουσιότερος από εκείνο που θυμόμουν.

20170401201108 1Το look "The Experience" επιβάλλεται για το DLC

Ξεκίνησα λοιπόν με ενδιαφέρον να δω τι νέο έφερνε το πρώτο «εμπορικό» DLC του παιχνιδιού, Faster, Baby! Η δράση του Baby, λαμβάνει χώρα παράλληλα με την κεντρική αφήγηση του παιχνιδιού και μπορούμε να ξεκινήσουμε την περιπέτεια ανά πάσα στιγμή μετά την ολοκλήρωση του προλόγου, ο οποίος συμπτωματικά κυκλοφορεί πλέον και ως demo του παιχνιδιού. Δολοφονείται ένας μπροστάρης του αγώνα για τα κοινωνικά δικαιώματα στην φαινομενικά ήσυχη και…ολόλευκη κωμόπολη του Sinclair’s Parish. Οι υποψίες βαραίνουν τον ρατσιστή Σερίφη Walter ‘Slim’ Beaumont, ο οποίος, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, δεν διστάζει να μετέλθει των αθλιότερων μέσων. Ο Lincoln εμπλέκεται στην υπόθεση κατόπιν παράκλησης του φίλου και συναγωνιστή του, The Voice.

Ευχάριστη έκπληξη και αφηγηματικό επίκεντρο του DLC, αποτελεί η φουλ καπάτσα κόρη της Φωνής, η εκρηκτική Roxy Laveau. Γεννημένη στην καρδιά της 70’ς Blaxploitation ονείρωξης, οδηγεί ένα απίστευτα μονταρισμένο «Nightcrawler» και δεν διστάζει να φυτέψει μερικές εκατοντάδες σφαίρες στους «λεβέντες» της Southern Union, δίχως να αφήσει στιγμή το τιμόνι από το δεξί της χέρι. Η αφήγηση, ο τρόπος παρουσίασης των χαρακτήρων και η γρήγορη εξέλιξη της δράσης (μπορείτε να ανασάνατε ανακουφισμένοι, όσοι σιχαθήκατε τη ζωή σας με τα rackets του παιχνιδιού και το αργό και επαναλαμβανόμενο gameplay που περιλάμβανε η εξάρθρωση αυτών) παραπέμπουν άμεσα στις καλύτερες στιγμές του τρισμέγιστου Burt Reynolds.

20170401203208 1Ομορφιά και μεγαλείο, σοκ και δέος.

Οι τρεις περίπου ώρες που διαρκεί η πλήρης campaign, λειτουργούν ως μια σειρά από εντυπωσιακότατα setpieces, βγαλμένα θαρρείς από ανθολογία “ταινιών με αμάξια’ της δεκαετίας του ’70. Και είναι διαβολεμένα διασκεδαστικές. Πραγματικά. Απέχω μακράν από το να μπορώ να χαρακτηρισθώ ως φίλος των open world action παιχνιδιών. Ειδικά όταν έχουμε και σεκάνς δράσης με αυτοκίνητα, τα γιωτιλίκια μου είναι τέτοια, που δεν χρειάζομαι καν εχθρικά πυρά για να με σταματήσουν. Συνήθως φροντίζω να στουκάρω σε κάποια κολώνα και το θέμα λήγει εκεί. Το Faster, Baby! λοιπόν, με καταδιασκέδασε. Απλοί μηχανισμοί και προσθήκες, άμεσος χειρισμός αυτών και εντυπωσιακά επί της οθόνης αποτελέσματα. Όσοι επιθυμούσατε τόσο καιρό να ζήσετε την δική σας διαδραστική εκδοχή του Smokey & The Bandit ή του Dukes of Hazzard, ανάψτε τις μηχανές σας, η αναμονή έλαβε τέλος.

Μόλις ολοκληρώσετε την ιδιαίτερα μερακλίδικη campaign, υπάρχει και το μακροσκελές side quest/mini-game της…Βοτανολογίας. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να ηγηθείτε μιας τολμηρής και ψυχωμένης προσπάθειας να καλλιεργήσετε…του Θεού το χόρτο. Θα κληθείτε να ανακαλύψετε νέα χαρμάνια, να πειραματιστείτε με διασταυρώσεις αυτών και φυσικά να φροντίσετε ώστε η διακίνηση να γίνεται με το μεγαλύτερο για εσάς κέρδος. Αναπάντεχα βαθύ ως mini-game, με ξάφνιασε ευχάριστα με την ποιότητα και τις παραμέτρους του και εάν ασχολούμουν τώρα για πρώτη φορά με το παιχνίδι, σίγουρα θα επένδυα αρκετές ώρες στην καλλιέργεια της καλύτερης δυνατής ποιότητας μαγικού χορταριού.

20170401205637 1Καλόγουστο και όμορφα δοσμένο και το ρομάντζο με την Roxy, "δένει" περισσότερο αφηγηματικά την ιστορία του Lincoln

Η ενασχόληση με το Faster, Baby! μου άφησε ένα πελώριο χαμόγελο. Διαρκεί ακριβώς όσο πρέπει, εμπλουτίζει εξαιρετικά το ήδη θελκτικότατο σύμπαν του Mafia III και ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο την όρεξη για τα δυο επόμενα DLC’s, Stones Unturned και Sign of the Times. Ποιοτικότατο και από κάθε άποψη ολοκληρωμένο DLC, μπορεί να κοστολογείται σχετικά ακριβά εάν αγορασθεί μεμονωμένο, αλλά πλέον μπορείτε να βρείτε το Season Pass του παιχνιδιού σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Εάν τα επόμενα δυο DLC’s διατηρήσουν το συγκεκριμένο επίπεδο ποιότητας και προσθέσουν αντίστοιχα mini-games και περιεχόμενο, ενδεχομένως αρκετοί reviewers που έσπευσαν να θάψουν την αρχική κυκλοφορία, αναγκασθούν να φάνε το καπέλο τους εν ευθέτω χρόνω.

Αμάξια, εκρήξεις, απερίγραπτα άφρο χτενίσματα και η καλύτερη ηχητική επένδυση που θα βρείτε ποτέ σε video game. Απλά τα πράγματα που λέμε και στο χωριό μου.

Ευχαριστούμε την CD Media για την διάθεση του review κώδικα του DLC.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

82 / 100

+ ΘΕΤΙΚΑ

 • Όμορφη, σφιχτοδεμένη ιστορία η οποία παρουσιάζεται και επιλύεται με επίπεδο παραγωγής που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από το κυρίως παιχνίδι
 • Ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες οι διευρυμένες επιλογές που παρέχει αναφορικά την...μηχανοκίνητη μάχη
 • Το Herbalism mini-game/side quest προσθέτει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο και ιδιαίτερο ενιδαφέρον για τους επίδοξους καλλιεργητές/διακινητές ιατρικών σκευασμάτων.
 • Γρήγορο gameplay χωρίς ίχνος από το άχαρο "grind" που χαρακτήριζε πολλές από τις αποστολές του κυρίως παιχνιδιού

- ΑΡΝΗΤΙΚΑ

 • Κάποια bugs στο ξεκίνημα ή το τελείωμα συγκεκριμένων αποστολών μας οδηγούν σε υποχρεωτικό reload, ευτυχώς χωρίς να χάνουμε ιδιαίτερη πρόοδο από το παιχνίδι
 • Εάν δεν αποκτήθηκε μέσω του season pass (το οποίο ήδη διατίθεται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή) τα 15 ευρώ ίσως φανούν πολλά για τις τρεις ώρες της διάρκειάς του

Ο Συντάκτης

Στέφανος Κουτσούκος

Στέφανος Κουτσούκος

To Ragequit.gr αποτελεί το όχημά του για την παγκόσμια επικυριαρχία. T-shirts και ράντομ μέταλ προμοσακούλες μοιράζονται κάθε Σάββατο στους πιστούς...

Please login to comment

Comments (2)

 • Πραγματικα ειχα την απορια να δω σε τι δρομο θα κινηθουν σε οτι εχει να κανει με τα dlcs αλλα οπως φαινεται βαδιζουν σωστα! Ευγε!

  about 9 months ago
  0 Like
 • Ακόμα δεν το έχω περάσει το μετατραυματικό με τα rackets αλλά κάποια στιγμή σίγουρα θα επισκεφθώ ξανά τον Νότο με τον Lincoln Clay.

  about 9 months ago
  0 Like

We are using cookies to give you the best experience on our site. Cookies are files stored in your browser and are used by most websites to help personalise your web experience.