What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

EA SPORTS FC 24

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,568
Καταρχάς να πω πως είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που αγοράζω fifa day one και για αυτό ευθύνεται το ultimate team του 23 που έλιωσα από τον Ιούνιο μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, το οποίο πραγματικά ήταν από τις πιο ωραίες gaming περιόδους μου ever.
Λάτρεψα όλη την f2p μου πορεια σε αυτό όπως και όλες τις ωραίες ιδέες καρτών που είχε η ΕΑ με τους shapeshifters, level ups, futties κτλπ.
Το 24 μέχρι τώρα το θεωρώ ανώτερο γιατί πραγματικά ξεχωρίζει ο κάθε παίχτης με τα traits που έβαλαν και είναι πολύ ευχάριστο που και οι γυναίκες μπήκαν στο ultimate team. Έπαψε το pace να είναι ο βασικός παράγοντας νίκης. Ενώ όπως σωστά είπες η άμυνα είναι πολύ καλύτερα ειδικά στο manual.
Στα αρνητικά πως έχω μετανιώσει που αγόρασα το παιχνίδι για το EA app και όχι στο steam. Υπάρχουν θέματα με το ps5 controller. Πρέπει να έχεις ανοιχτό και το steam για να παίξει σωστά το χειριστήριο με καλώδιο και ασύρματα θες το πρόγραμμα ds4 για να παίξει. Ενώ πολλές φορές απλά σταματά να δουλέψει και αναγκάζομαι να το κλείσω με alt+f4. Δεν είχα κανένα θέμα με τα προηγούμενα τρία fifa στο steam που τα είχα αγοράσει. Πέραν του anticheat κάποιες φορές στο 23 πράγματι αλλά είχαν διορθωθεί τα προβλήματα γρήγορα και οριστικά τότε που έπαιζα.
Λατρεύω τη ιδέα των Evolutions που σκέφτηκαν. Δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στην ομάδα που φτιάχνει ο καθένας.
Πραγματικά το ultimate team στο 24 έχει τόσα πράγματα να κάνεις που δεν προλαβαίνεις καλά καλα να παίξεις rivals.
Συνεχίζει να ισχύει το μοτίβο ή παίξε πολύ βγάλε τα objectives να βγάλεις παίχτες τσάμπα ή απλά σκάσε πολλά λεφτά για packs. Και σε αυτό όπως και στο 23 συνεχιζω τη πρώτη οδό. Τεράστιο κόλλημα μπλέξαμε για τα καλά!
Λυπάμαι που δεν το έκανα νωρίτερα γιατί είχα λιώσει και τα fifa 21 & 22 παίζοντας μόνο mycareer. Όπως και το 23 γι'αυτό το είχα πάρει τα Χριστούγεννα πέρυσι.
Όλα τα λεφτά και το soundtrack πολλά περισσότερα καλά τραγούδια από του 23.
Να αναφέρω επίσης πως πρώτη φορά υποστηρίζει οθόνη 144hz (που έχω) κάτι που δεν το έκανε το 23!
Για μένα χτυπάει 90/100 άνετα το παιχνίδι και έχει προοπτικές να ανέβει και άλλο αν διορθωθούν κάποια πράγματα στη πορεία.

Συνεχίζουμε να έχουμε πολύ δυνατά ελληνικά κανάλια στο youtube



O javou μάλιστα έχει και εξαιρετικό discord server


Για ξένα κανάλια θα προτεινω τα εξής


Υπάρχουν και άλλα που βλέπω ποτέ ποτέ βίντεο. Θα τα προσθέσω αργότερα

Εγώ δυστυχώς προς το παρόν δεν θα κάνω streams όπως στο 23 γιατί έχω πρόβλημα με τη σύνδεση μου. Ήθελα να βάλω fiber αλλά δεν το υποστηρίζει η περιοχή που ζω

@Havanezos πες και συ την άποψη σου!
 
Last edited:

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,420
Ωραίος, ευχαριστούμε πολύ για τις αναλυτικές πληροφορίες και εντυπώσεις @Chosen Undead !
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,309
Απογοήτευση και τίποτε άλλο καθότι είχα υψηλές προσδοκίες για το παιχνίδι. Θεωρούσα ότι στην πρώτη μετά FIFA φουρνιά, θα έμπαιναν δυνατά ώστε να δείξουν ότι μπορούν και μονοι τους. Εν τελει όπως φαίνεται η έλλειψη ανταγωνισμού και οι εξασφαλισμένες πωλήσεις μας έφεραν μπροστά σε αυτό το γεγονός.
Λογικα δεν θα το ακουμπήσω και θα συνεχίσω να παλεύω με το 23 αραιά και που.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
4,002
Ορθώς ελάλησε ο Εκλεκτός Απέθαντος!

Όσον αφορά το gameplay, σε σύγκριση με το FIFA 23, συμφωνώ ότι το Pace είναι μεν σημαντικός αλλά όχι καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη. Τώρα πια, πρέπει να κάνεις και κάμποσες τρίπλες ή πιο στοχευμένες πάσες για να πετύχεις τον στόχο σου.

Στην άμυνα, και ιδιαίτερα στη μεγάλη περιοχή, πρέπει να "δουλέψεις" πολύ τα στενά μαρκαρίσματα (τάκλιν μόνο ως τελευταία λύση) προκειμένου να πάρεις την μπάλα από το 10χρονο που κάνει 52 τρίπλες το δευτερόλεπτο μέχρι να ζαλιστείς και να σου βάλει γκολ με ένα απλό... πλασέ. :Ρ Επίσης, στη φετινή έκδοση χρησιμοποιώ περισσότερο τον τερματοφύλακα στις "κατεβασιές" και στα τετ-α-τετ της αντίπαλης ομάδας (μετακινώντας τον μερικά εκατοστά από τη θέση του, μερικές φορές αυτό κάνει τη διαφορά και γλιτώνεις αρκετά γκολ).

Στην επίθεση, δίνεται η αίσθηση ότι έχεις περισσότερες επιλογές, π.χ. νιώθω πως μπορώ πλέον να βάζω περισσότερα γκολ από σέντρες. Έχει δίκιο ο Ναυαρχούκος όταν λέει ότι επιβραβεύεται περισσότερο το ομαδικό παιχνίδι.

Με τη συνδρομή που έχω στην ΕΑ, είχα την τύχη (ή την ατυχία; :Ρ) να παίξω το παιχνίδι από Day -1 (δηλαδή μερικές μέρες πριν από την επίσημη κυκλοφορία). Εκεί συνάντησα διάφορα κρασαρίσματα στο desktop, τα οποία φαίνεται πως έχουν πλέον διορθωθεί. Όσον αφορά το Ultimate Team (με το οποίο ασχολούμαι πλέον αποκλειστικά - παλιά δεν το άγγιζα καν), bugάκια υπάρχουν ακόμα π.χ. κολλημένες ενδείξεις επίτευξης κάποιου objective που έχεις ήδη κάνει claim ή κάτι "κουλά" στον αγωνιστικό χώρο (πολύ περιστασιακά), όπως εξαφάνιση του χρονόμετρου ή του σκορ από ένα σημείο και μετά ή εμφάνιση μιας κολώνας (!) στο κέντρο του γηπέδου (πρόσφατο "απόκτημα" αυτό :Ρ) χωρίς όμως να χαλάει την όλη εμπειρία. Ευτυχώς, δεν έκανε την εμφάνισή της η "αόρατη" ομάδα που είχα αντιμετωπίσει 2 φορές πέρυσι (την πρώτη φορά έκανα rage quit και τη δεύτερη φορά τα πήρα στο κρανίο και τη νίκησα -ήταν και χαμηλού επιπέδου οι παίκτες- μιλάμε πάντα για FUT.).

Γενικά, πάντως, νιώθω πως έχει δυσκολέψει το παιχνίδι (ή οι αντίπαλοι παίκτες; :Ρ) σε σχέση με αυτούς που συναντούσα στο FUT 23 και ευνοεί πολύ όσους μπορούν να κάνουν πολλές τρίπλες (χωρίς να στραμπουλήξουν τα δάχτυλά τους στο gamepad - μακάρι να υπήρχε τρόπος να ορίσει κανείς special moves σε μακροεντολές...).

Σε σχέση με το FIFA 23, το FC 24 είναι κάποια κλικ παραπάνω χωρίς να συγκλονίζει. Δεν κάνει τίποτα λάθος, αλλά δεν εφευρίσκει και τον τροχό. Οι φαν θα το αγοράσουν. Οι υπόλοιποι μπορούν να μείνουν και με την περσινή έκδοση, εάν δεν τους ενδιαφέρει το FUT.

EDIT: Εκεί στην ΕΑ, τουλάχιστον βάλτε την Εθνική Ελλάδος ρε παπάρες!...
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,420
@Chosen Undead @Dim Gian Bot άρα θα λέγατε πλέον ότι για εσάς το Ultimate Team είναι το πιο σημαντικό mode και αυτό στο οποίο αφιερώνετε τον περισσότερο χρόνο; Εγώ συνήθως αφιερώνω τις περισσότερες ώρες στο player career και στα διπλά με τον αδελφό μου όταν έρχεται.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
4,002
@Chosen Undead @Dim Gian Bot άρα θα λέγατε πλέον ότι για εσάς το Ultimate Team είναι το πιο σημαντικό mode και αυτό στο οποίο αφιερώνετε τον περισσότερο χρόνο; Εγώ συνήθως αφιερώνω τις περισσότερες ώρες στο player career και στα διπλά με τον αδελφό μου όταν έρχεται.

Εγώ άρχισα να ασχολούμαι με το Ultimate Team από το FIFA 23, είμαι δηλαδή σχετικά "φρέσκος". Πιο πριν έπαιζα αποκλειστικά Seasons. Στην έκδοση του '23 ξεκίνησα με Seasons και την αγαπημένη ομάδα AFC Richmond ;) (δυστυχώς δεν υπάρχει πια στο '24), κατά διαστήματα έπαιζα το World Cup και από ένα σημείο και μετά μόνο FUT μέχρι να λιώσουν τα πλαστικά του gamepad. :Ρ Career έπαιξα λίγο σε παλαιότερες εκδόσεις αλλά δεν με τράβηξε. Δεν το δοκίμασα ακόμα στο '24.

Εδώ και μήνες παίζω αποκλειστικά το Ultimate Team mode.

Άντε ρε παιδιά, να μαζευτούμε να παίξουμε κάνα ματσάκι παρέα! :)
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,568
@Admiral
Ξεκάθαρα. Αμφιβάλλω αν θα ασχοληθώ με άλλο mode ξανά. Όχι μόνο σε αυτό το παιχνίδι αλλά και στα επόμενα!
Μόνο αν μπει η Super League θα πράξω διαφορετικά!
Μόνο για το mycareer είχα αγοράσει παλιότερα τα fifa 14,16,17,21,22,23 χωρίς να ασχοληθώ και γω με το ultimate team. Τα καταευχαριστηθηκα αυτά τα παιχνίδια γιατί ήταν πολύ ανώτερο του master league το mycareer σε αυτά. Αλλά πλέον τέλος μετά από αυτά που είδα στο Fifa 23, μόνο Ultimate Team!
 
Last edited:

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,309
Στο my career, ως παίκτης, μετά από ένα σημείο το παιχνίδι γίνεται τελειως βαρετό.
Στις career ως μάνατζερ άντε να πεις ότι θα ασχοληθείς τρεις τέσσερις χρονιές, αλλά και πάλι μετά από ένα σημείο κουραζει η ΑΙ.
Στα ιντερνετικα ματσάκια όμως είναι που ποτέ δεν θα βαρεθείς. Πρώτον γιατί πάντα θα έχεις να κυνηγάς μια καλύτερη ενδεκάδα και θα κανεις αλλαγές και αλχημείες για να σου Κάτσουν Οι χημείες και γιατί όπως και να το κάνουμε, εκτός της δυσκολίας του πραγματικού αντιπάλου, είναι τελειως διαφορετικό το συναίσθημα όταν ξέρεις ότι από πίσω κρύβεται ένα 12χρονο που σε σκίζει στην ντρίμπλα και στις στημένες φάσεις.

Διαβαζω στα EA forums, θα μπει και mode με ρίψη αντικειμένων, Επιβεβαιώνει κάποιος;
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,847
Το ultimate team δεν είναι εκείνο που έχει τζόγο( κάρτες αλλά φρουτάκια)?
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
4,002
Διαβαζω στα EA forums, θα μπει και mode με ρίψη αντικειμένων, Επιβεβαιώνει κάποιος;

Δεν γνωρίζω, αλλά φάση θα είχε. :Ρ
Βασικά, ήθελα κάποια σπέσιαλ μουβ "μπουκέτου" σε αντίπαλο παίκτη. Παίρνεις που παίρνεις την κόκκινη, ε να μην του τη σβουρίξεις κιόλας; :Ρ Τελευταία, συνάντησα 2 περιπτώσεις όπου παίκτης μου έφαγε 2η κίτρινη κάρτα καπάκι επειδή διαμαρτυρήθηκε...

Το ultimate team δεν είναι εκείνο που έχει τζόγο( κάρτες αλλά φρουτάκια)?

Ντάξει, δεν το λες και τζόγο. Όσο παίζεις και, κυρίως, όσο νικάς σε αγώνες, αλλά και όταν εκπληρώνεις ορισμένες απαιτήσεις/challenges που θέτει το παιχνίδι, κερδίζεις κάρτες παικτών (τις οποίες χρησιμοποιείς για να στήσεις την ομάδα σου) κ.ά. Σε πολλές περιπτώσεις είναι untradeable και αυτές που μπορείς να πουλήσεις, τις βάζεις στο transfer list προς πώληση προκειμένου να αυξήσεις το κέρδος σου σε coins (το currency του παιχνιδιού), ώστε να μπορέσεις να αγοράσεις καλύτερους παίκτες. Αυτή η διαδικασία είναι κάπως χρονοβόρα και όποιος θέλει τα "σκάει" και αγοράζει πακέτα με κάρτες αξιόλογων παικτών, αλλά εγώ πέρα από τη συνδρομή, δε δίνω μία. Προτιμώ τη μέθοδο που ακολουθεί και ο @Chosen Undead. ;)
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,574

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
4,002


:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:




Ομολογώ πως τέτοια γκλίτσα (glitch) δεν έχω συναντήσει (ακόμα;;;...). Ωστόσο, η "αόρατη" ομάδα που αντιμετώπισα στο '23 φαντάζει πιο τρομακτική όταν βλέπεις την μπάλα να κινείται "μόνη" της...μπρρρρ :Ρ
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,309
Προσπαθώ να θυμηθώ από χθες αλλά δεν μπορώ, όποτε θέλω τα φώτα σας.
ποιο ήταν εκείνο το ποδοσφαιράκι γυρω στο 2000 που έκανες κανονικά φονικά τάκλιν; Δεν ξέρω αν είχε βγει σε πισι, καθότι το ειχαν στο ps1 τα ξαδέρφια μου. Θυμαμαι όμως ότι είχε ειδικό τάκλιν που τον έβγαζε τον άλλον εκτος και μπορούσες να ρίξεις μπουφλες σε εκτός φάση αν σου καθόταν ο κέρσορασ στον σωστό παίκτη.
 

Havanezos

Death Knight
Joined
Aug 3, 2013
Messages
2,529
Προσωπικά ξεκίνησα να ξαναπαίζω Fifa απ' την στιγμή που το έβαλε το xbox game pass. Ήταν το Fifa 21 και όπως και με το 22 έπαιζα κυρίως my career. Το προηγούμενο απ' αυτά ήταν το '12 και πριν απ' αυτό κοντά αρχές 2000 περίπου! Το μεγάλο λάθος το έκανα με το 23 όπου ξεκίνησα με το Ultimate Team και σκάλωσα δίχως αύριο! To FC24 ήταν το πρώτο που πήρα day 1! Η όλη φάση να φτιάξεις (με κόπο) την ομάδα σου, να βρεις τους κατάλληλους παίκτες για το chemistry, μετά να σου σκάει ο τάδε παικταράς και να αλλάζεις όλη την ομάδα για να ταιριάξει με έκανε να κολλήσω άσχημα! Βρήκα το competitive που δεν ήξερα ότι χρειαζόμουν!
Βέβαια ο τίτλος παραμένει p2w αφού όσοι τα σκάνε έχουν το πλεονέκτημα, καθώς φτιάχνουν ομαδάρες στο πι και φι. Αυτό όμως σε κάποιες περιπτώσεις δεν σημαίνει και τίποτα! Πρέπει να ξέρεις και τα βασικά του ποδοσφαίρου! Έχω απολαύσει αρκετές ματσάρες παρά την κουλωσύνη μου (skill moves αυτός ο άγνωστος!) Ισχύει ότι το παιχνίδι έχει κάποια bugακια εδώ και κει, κυρίως στα menu.
Γενικά το θεωρώ λίγο πιο βελτιωμένο από το 23. Η προσθήκη των Playstyles είναι στα συν. Το μόνο που θα ήθελα να είχε είναι πιο εφικτά SBC, όσο αφορά special κάρτες, διότι για την ώρα είναι κάπως παράλογα για κάποιον που grindάρει και δεν τα σκάει για packs.

Εκεί στην ΕΑ, τουλάχιστον βάλτε την Εθνική Ελλάδος ρε παπάρες!...

Μπορεί να μην έχει τις εμφανίσεις της Εθνικής αλλά έχει κάτι καλύτερο... τον Εθνικό μας ύμνο! Έχω βάλει και μια τεράστια ελληνική σημαία μπροστά από το σήμα της τριφυλλάρας και όσο νυκτώνει...
 

Havanezos

Death Knight
Joined
Aug 3, 2013
Messages
2,529
Προσπαθώ να θυμηθώ από χθες αλλά δεν μπορώ, όποτε θέλω τα φώτα σας.
ποιο ήταν εκείνο το ποδοσφαιράκι γυρω στο 2000 που έκανες κανονικά φονικά τάκλιν; Δεν ξέρω αν είχε βγει σε πισι, καθότι το ειχαν στο ps1 τα ξαδέρφια μου. Θυμαμαι όμως ότι είχε ειδικό τάκλιν που τον έβγαζε τον άλλον εκτος και μπορούσες να ρίξεις μπουφλες σε εκτός φάση αν σου καθόταν ο κέρσορασ στον σωστό παίκτη

Νομίζω στο Adidas Power Soccer ήταν που έκανες τάκλιν, καράτε στάιλ, στην καρωτίδα! Τουλάχιστον αυτό μου ρχεται πρώτο στο μυαλό!
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
4,002
Μπορεί να μην έχει τις εμφανίσεις της Εθνικής αλλά έχει κάτι καλύτερο... τον Εθνικό μας ύμνο! Έχω βάλει και μια τεράστια ελληνική σημαία μπροστά από το σήμα της τριφυλλάρας και όσο νυκτώνει...

Εννοείται πως την τεράστια ελληνική σημαία την έχω φάτσα κάρτα στο γήπεδο. Ακόμα δεν μου έχει "σκάσει" ο Εθνικός ύμνος! Καλή φάση που υπάρχει!

Και δεν εννοούσα μόνο τις εμφανίσεις της Εθνικής, αλλά και την ίδια την ομάδα. Απουσιάζει από την ενότητα "International".
 

Havanezos

Death Knight
Joined
Aug 3, 2013
Messages
2,529
Τιιι μας νοιάζουν οι παίκτες στο UT!?!! (Μόνο το UT υπάρχει!!) Οι εμφανίσεις μετράνε μόνο!!! Πέρυσι την είχα σαν δεύτερη! Εγώ πάντως αυτά τα διακοσμητικά πάω και τα αγοράζω! Σιγά μην κάτσω να περιμένω να πέσουν!
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,568
Σε κάποιο fifa είχε κουμπί για απευθείας κόκκινη. Νομίζω στο 98.
Πάντως το bug διορθωθηκε που κολλάει η μπάλα πάνω νομίζω. Έβγαλαν ανακοίνωση πως είχαν απενεργοποίησει αυτά τα skills προσωρινά
Προσωπικά έπαιζα fifa από το 98 έως το 2005 όταν ανακάλυψα το PES και έπαιζα μόνο pro ως το 2014. Μετά και τα δύο ποτέ το ένα το άλλο ή και κανένα ως το 2021. Το Rocket League ήταν ο λόγος που έπαιζα πολύ casual έως καθόλου πάντως ποδοσφαιρακια για κάποια χρόνια.
 
Top Bottom