Ξενιτοΐστορίες (Ταξιδιωτικός Οδηγός unofficial Vol. 2)

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Καλή αρχή αγαπητέ και όλα καλά να πάνε (προσοχή στα κεμπάπ τους).

Αναγκαία μαχαιριά στην καρδιά η μετανάστευση, σαν το σπίτι σου δεν έχει πουθενά.

Δυστυχώς η πανέμορφη Ελγεντινή, το ένδοξο Κουλιστάν μας, αν δεν είσαι από τζάκι καβατζωμένος, σε μεταχειρίζεται ήδη ως νεκρό.

Καλή δύναμη, καλό κουράγιο. Χωρίς παιδιά ακόμη έχετε επιλογές και ευελιξία. Μετά τα παιδιά -αν έρθουν-, είναι καινούρια κουβέντα.

Η καλύτερη μέρα για να κάνεις κάτι είναι η σημερινή. Κάθε μέρα που περνάει χωρίς προκοπή είναι κούφια και κάθε μέρα που δικιά μου που κάνω τον τσιγγάνο στα ξένα εργοτάξια είναι μια μέρα μακριά από τους ανθρώπους μου.
Τουλάχιστον στο Μόναχο είμαστε στο κέντρο της Ευρώπης. Λες πως ότι και να γίνει δεν θα πάμε χαμένοι. Αντίθετα κάτω δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Αν πάθει κάτι ο τουρισμός θα καταρρεύσει το σύμπαν.

Το μόνο καλό της Ελλάδας και δη της επαρχίας είναι ότι είμαστε ένα ξεφραγο αμπέλι, δίκοπο μαχαίρι αυτό βέβαια και κάνεις ο,τι γουστάρεις. Οπότε έχεις και τα ζωντανά σου, τα κηπάρια σου και ένα σωρό άλλα αδήλωτα πράγματα ώστε να είσαι ανεξάρτητος. Αυτά παραμένουν και αν δεν πάει κάτι καλά θα είναι το μαξιλάρι ασφαλείας μας.

Μετακόμιση τέλος. Κάτι τελευταίες πινελιές έμειναν, συν τηλεοράσεις και υπολογιστές, κάτι χαρτουρες και γίναμε Γερμανοί πολίτες.

Πρώτη εντύπωση όπως το περιμέναμε. Είχαμε ζήσει για έναν μήνα περίπου ξανά εδώ οπότε ξέραμε λίγο πολύ την πόλη.
Ευτυχώς βρήκαμε σπίτι σε καλή τιμή και περιοχή όπως ακριβώς το θέλαμε. Μιλάμε για λαχείο.

Αφήνεις πολλά πίσω αλλά βλέπεις και τα καλά ενός κράτους σαν της Γερμανίας σχεδόν από την πρώτη μέρα και λες αξίζει να θυσιάσω κάτι για ένα καλύτερο μέλλον. Πόσο μάλλον αν έχεις και κουτσούβελα. Καλό το χωριό και η ελληνική επαρχία αλλά στερείς πολλά από τον εαυτό σου και από τα μικρά που μπορεί να σου προκύψουν.

Last edited:
@Chronomancy Μιας και είσαι πλέον Γερμανία. Δεν κανονίζεις με το Ragequit "δημοσιογραφική" κάλυψη της Κεημσκομ;

Μόλις γύρισα από ένα δεκαήμερο στο Μόναχο και για μια ακόμα φορά αισθάνθηκα ψυχοπλάκωμα όταν ξεκινώ τις συγκρίσεις.

Τα υπέρ:
Μετακινήσεις. Μία πόλη ούτε καν μισή από την Αθήνα αλλά με ξερω γω πενταπλάσια δυνατότητα μετακίνησης με ΜΜΜ. Οι ντόπιοι βέβαια γκρινιάζουν ότι δεν έρχονται στην ώρα τους αλλά η σύγκριση με εμάς είναι καταδικαστική. Συν το οτι όλο το σύστημα σε σπρώχνει να χρησιμοποιήσεις ΜΜΜ, τα ελευθερα parking είναι ελάχιστα και ακριβά.
Βουνα - λίμνες. Οκ δεν έχουν θάλασσες αλλά αξιοποιούν στο έπακρο τα δυνατά τους σημεία. Άπειρα βουνά με σηματοδοτημένες διαδρομές και σχεδόν όλα με ένα καταφύγιο πριν την κορυφή για να πιείς την μπύρα σου και να φας το κέζεσπέτσλ σου. Πάντα ανεβαίνω ένα κάθε φορά που πάω και βλέπω ηλικιωμένους, κορίτσια μόνα, οικογένειες με μικρά παιδιά. Μιλάμε για ανηφόρες απο 2 ως 4-5 ώρες. Οι λίμνες πανέμορφες, καθαρές και καμία δεν έχει ιδιαίτερη οικοδομική επιβάρυνση.
Προσβασιμότητα: Παντού η προτεραιότητα είναι η οικογένεια. Όλα τα μουσεία, τα πάρκα, τα εστιατόρια είναι προσανατολισμένα στο να περάσουν καλά και δημιουργικά τα παιδιά. Επίσης είναι πολύ εύκολο να μετακινηθεί κάποιος άνθρωπος με πχ αναπηρικό αμαξίδιο.

Τα κατά:
Οικονομικό - Πολιτικό κλίμα. Ως γνωστόν όλη η ευρώπη πάει κατα Διαόλου εκτός απο εμάς που έχουμε Μητσοτάκη και Άδωνι και πάμε ζβίν. Έχουν χαθεί θέσεις εργασίας και οι μόνοι που φαίνονται να προσλαμβάνουν είναι όσοι έχουν σχέση με στρατιωτικό εξοπλισμό. Είδα πάλι άστεγους και κόσμο που φαινόταν ότι τα βγάζει δύσκολα πέρα. Οι τιμές έχουν ανέβει παντού. Παρατηρείς ειδικά ηλικιωμένους ντόπιους να κοιτούν απαξιωτικά όποιον δεν τους φαίνεται Γερμανός. Σε ένα πάρκο μία έκανε (ευγενική) παρατήρηση στα ανήψια μου ότι έκαναν πολύ θόρυβο, μας φάνηκε ότι αυτό που την πείραξε ήταν ότι τα παιδιά μίλαγαν στα Ελληνικά. Να πω εδώ ότι τα μόνα παιδάκια που δεν τρέχουν ανεξέλεγκτα στα πάρκα και δεν ουρλιάζουν είναι τα Γερμανάκια, δεν ξέρω πως σκατά τα καταφέρνουν οι γονείς.

Γενικά πάντα αισθάνομαι όποτε πάω σαν εξωγήινος. Μεγάλη ευγένεια απέναντι στους πεζούς και τους ποδηλάτες, παντού πάρκα, αλση, ποτάμια. Υπέροχοι φούρνοι με της Παναγιάς τα μάτια. Πανέμορφα σχολεία που μαθαίνουν στα παιδιά να είναι αυτοεξυπηρετούμενα και τα φέρνουν σε άμεση επαφή με την φύση. Τιμές προιόντων παρά τις αυξήσεις στα ίδια επίπεδα με εμάς με πολύ πιό ακριβές υπηρεσίες όμως.

Να πω εδώ ότι τα μόνα παιδάκια που δεν τρέχουν ανεξέλεγκτα στα πάρκα και δεν ουρλιάζουν είναι τα Γερμανάκια, δεν ξέρω πως σκατά τα καταφέρνουν οι γονείς.
ε οκ άμα είναι να μου κάνουν παρατήρηση ότι φωνάζει το μικρό να κάτσω εδώ... καλά είμαι. Αρκετούς βλαμμένους χουντόγερους έχουμε και εδώ μην μπω και στην απέναντι πλευρά του ρατσισμού τους.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο δικός μου είναι πολύ μαζεμένος, ΕΚΤΟΣ σπιτιού. Αλλά οκ παιδιά είναι φυσικά θα κάνουν σαν παλαβά. Οι γερμανοί ας κάνουν ηλεκτροσόκ στα παιδιά τους δε με νοιάζει.

Έφυγες πάνω στο καλύτερο. Είχαμε χθες ηπειρωτικό πανηγύρι με κλαρίνα και ψητούρες. Εννοείται ότι επειδή με χτύπησε άμεσα η ξενιτιά πήγαμε να νοσταλγήσουμε την πατρίδα.

Πάντως αυτό με τους ηλικιωμένους/συνταξιούχους στην Γερμανία μόνο χειρότερα μπορεί να πάει από την στιγμή που οι συντάξεις ακολουθούν ένα ηλίθιο σύστημα. Μόνο ο Κούλης δίνει αυξήσεις!!!

Νομίζω η λογική τους είναι όσο δουλεύεις κάνε το κουμάντο σου για μετά.

Δεν ξέρω αν το σύστημα Κούλη είναι καλύτερο, οι μισοί ξεπαστρεύονται πριν βγουν σύνταξη και οι άλλοι μισοί είναι συνταξιούχοι και παράλληλα δουλεύουν.

Στην Γερμανία αν δουλεύεις μια ζωη και πληρώνεσαι κοντά στον βασικό, η σύνταξη θα είναι μικρή αλλά έχεις την επιλογή να πας να ζήσεις μακριά από τις πόλεις κάπου πιό φτηνά.

Καλή αρχή @Chronomancy, είχα χάσει τα posts σου γιατί με κακοποιούσαν τα ανήψια. Για μένα προσωπικά, η καθημερινότητα στην Αθήνα με ξεζουμίζει, όποτε πάω στην Βαυαρία ηρεμώ.

Κι εδώ πέρα αρκετοί συνταξιούχοι εργάζονται για αν τα φέρουν βόλτα.
Κατά την γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι συντάξεις όσο η νοοτροπία του συστήματος που δεν θέλει την ιδιοκατοικηση. Σε δεύτερο χρόνο, ενώ μπορείς να διαπραγματευτείς τον μισθό σου, δεν μπορείς να διαπραγματευτείς την σύνταξή σου, οπότε όπως είπες πρέπει να έχει κάνει κανείς τα κουμάντα του ή να μεταναστεύσει σε άλλη χώρα, δημιουργώντας όμως αλλού τύπου προβλήματα

Κι εδώ πέρα αρκετοί συνταξιούχοι εργάζονται για αν τα φέρουν βόλτα.
Κατά την γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι συντάξεις όσο η νοοτροπία του συστήματος που δεν θέλει την ιδιοκατοικηση. Σε δεύτερο χρόνο, ενώ μπορείς να διαπραγματευτείς τον μισθό σου, δεν μπορείς να διαπραγματευτείς την σύνταξή σου, οπότε όπως είπες πρέπει να έχει κάνει κανείς τα κουμάντα του ή να μεταναστεύσει σε άλλη χώρα, δημιουργώντας όμως αλλού τύπου προβλήματα
για αυτό τόσοι Γερμανοί συνταξιούχοι τσιμπάνε σπιτάκια σε χωριά εδώ; Τώρα βγάζει νόημα.

Back