Επιλογή SSD

• Thread starter Deleted member 102784
  • Start date

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
D

Deleted member 102784

Guest
Καλησπέρα!!!

Θα ήθελα μια βοήθεια όσον αφορά το hardware... Σκέφτομαι να κάνω μια μικρή αναβάθμιση στον υπολογιστή στην μορφή ενός δίσκου SSD. Ψάχνω για έναν σκληρό αποκλειστικά και μόνο για τα Windows (7) γύρω στα 100 ευρώ, αλλά δεν έχω ιδέα ποια χαρακτηριστικά να κοιτάξω....

Έχετε κάποια συμβουλή ή προτίμηση;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Με 100 ευρώ μπορείς πλέον να πάρεις αξιόλογους SSD των 120GB, πχ http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/ssd/Samsung-840-Series-120GB-SSD-2-5-Sata-6Gb-s-MZ-7TD120BW.htm" class="bbcode_url">Samsung 840 ή http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=32533&cat=6&sub=318&pmanuf=0&sort=3&step=undefined" class="bbcode_url">Kingston V300 σε τιμή λουκούμι.

Αν όταν λες αποκλειστικά και μόνο για τα Windows 7 εννοείς πως στον SSD θα έχεις μόνο το λειτουργικό και 1-2 προγράμματα, προφανώς τα 120GB είναι υπερβολικά σα χώρος και κάνεις τη δουλειά σου και με τα μισά. Θα μπορούσες να πάρεις ένα drive των 60GB και να γλυτώσεις λίγα ευρώ, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει. Οι τιμές τους είναι γύρω στα 60-70 ευρώ (ελάχιστα πιο κάτω από τον Kingston V300 120GB δηλαδή), ενώ λόγω του τρόπου που λειτουργούν οι SSD, τα μοντέλα με μικρές χωρητικότητες έχουν πάντα αρκετά πιο χαμηλές ταχύτητες από τα μεγαλύτερα αδέρφια τους.

120 GB, για Windows και προγράμματα είναι μια χαρά. Σίγουρα δεν θα έχεις ένα σκασμό παιχνίδια μέσα, αλλά θα δεις μεγάλη διαφορά στους χρόνους set up.

Εγώ θα έλεγα να κοιτάξεις κανένα Agility 3 ή Vertex, πετάνε σε γενικές γραμμές.

nitro912gr wrote:
Εγώ θα έλεγα να κοιτάξεις κανένα Agility 3 ή Vertex, πετάνε σε γενικές γραμμές.</blockquote>

Agility γενικώς μακριά. Agilitty 3 δε ακόμη πιο μακριά. Η μικρή διαφορά στην τιμή Vertex 4 me Agility 4 απλώς δεν αξίζει .

Κοίτα και σε Samsung 840, δεν είναι κακοί.

tommas wrote:

nitro912gr wrote:
Εγώ θα έλεγα να κοιτάξεις κανένα Agility 3 ή Vertex, πετάνε σε γενικές γραμμές.</blockquote>

Agility γενικώς μακριά. Agilitty 3 δε ακόμη πιο μακριά. Η μικρή διαφορά στην τιμή Vertex 4 me Agility 4 απλώς δεν αξίζει .</blockquote>

sorry 4 ήθελα να πω, σωστός ο tommas.

Αλλά γιατί γενικώς μακριά από Agility?

Γιατί Agility= asynchronous NAND flash chips

Με ένα πρόχειρο search.

http://www.hardocp.com/article/2011/08/07/nand_flash_faces_off_synchronous_vs_asynchronous/" class="bbcode_url">Synchronous NAND VS Asynchronous NAND

tommas wrote:

Με ένα πρόχειρο search.

http://www.hardocp.com/article/2011/08/07/nand_flash_faces_off_synchronous_vs_asynchronous/" class="bbcode_url">Synchronous NAND VS Asynchronous NAND</blockquote>

Χόλι μόδερ οφ γκόντ...
Αυτό σηκώνει άρθρο-έρευνα για να το μάθουν και άλλοι.

Θα χωρέσουν Games και Windows files σε 120 GB??
Διαφορετικά ποιο το νόημα να πληρώσεις τόσα ευρά,για να βάλεις μόνο τα Windows μέσα?

Quake_gl wrote:
Διαφορετικά ποιο το νόημα να πληρώσεις τόσα ευρά,για να βάλεις μόνο τα Windows μέσα?</blockquote>
Σίγουρα όχι όλα τα games, αλλά αρκετά θα χωρέσουν. Γενικά το overall performance που κερδίζεις είναι αισθητό, πόσες φορές δε θέλεις να κάνεις κάτι και ενώ είναι κάτι απλό, αυτό δε γίνεται στιγμιαία, γιατί βαράει lag από το να το διαβάσει στο δίσκο;

Quake_gl wrote:
Διαφορετικά ποιο το νόημα να πληρώσεις τόσα ευρά,για να βάλεις μόνο τα Windows μέσα?</blockquote>
Πόσα παχνίδια παίζεις ταυτόχρονα; Τα Windows 7 SP1 θέλουν 20 GB περίπου. Έχεις οπότε άλλα 100GB για παιχνίδια.

tommas wrote:

Με ένα πρόχειρο search.

http://www.hardocp.com/article/2011/08/07/nand_flash_faces_off_synchronous_vs_asynchronous/" class="bbcode_url">Synchronous NAND VS Asynchronous NAND</blockquote>

απλό bump γιατί έψαχνα το παραπάνω info αυτές τις μέρες και είναι sos

Ο καιρός γαρ εγγύς. Πέσανε λεφτά στο τραπέζι και επειδή το ζαχαρώνω πάνω από 6μηνο να πάρω SSD θεωρώ πως ήρθε η ώρα.
Λέω να πάρω έναν 120άρη αλλά έχω κολλήσει. Αρχικά ήμουν 100% σίγουρος για Samsung 840 αλλά είδα και τον Kingston V300 που φαίνεται να φτουράει και αυτός.

Ο Samsung φαίνεται να έχει πολύ κακό Write, αλλά δεν το γράφουν όλοι. Δηλαδή στο Anandtech ούτε λόγος. Στο HardOCP βγάζουν τον V300 ως εξαιρετικό προϊον και ανταγωνιστικό με αρκετά βαρβάτους SSD στα 240GB.
Εγώ SSD ποτέ δεν είχα, αυτό θα είναι το πρώτο μου βήμα. Με έναν WD Green είμαι αυτήν την στιγμή, ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές, αλλά είναι δέλεαρ ο SSD. Θα ρίξω ένα formatάκι, θα περάσω Win 8 στον SSD και λογικά τα πιο βαριά παιχνίδια.

Δεδομένων των παραπάνω λοιπόν, τι μου προτείνετε να τσιμπήσω;
Επιπλέον τι να προσέξω, TRIM και ιστορίες, έχω λίγες γνώσεις για τα σχετικά.

πόσα λεφτά θα δώσεις; νομίζω ότι ο vertex είναι top γενικά, πετάει.

Πολλά λεφτά οι Vertex, δεν θέλω να περάσω το 100αρικο για κανέναν λόγο. Τον V300 το έχω βρει στα 80 και τον Samsung 840 στα 88.
Για τους Sandisk δεν έχω γνώμη ακόμα.

F2bnp, έχω διαβάσει εξαιρετικά reviews για τους νέους Sandisk Extreme II, που όμως ξεφεύγουν κατά πολύ από τα λεφτά που θες να δώσεις, πιο ακριβοί και από τους Samsung 840 Pro. Τα παλιότερα, φθηνότερα μοντέλα δεν ήταν τίποτα αξιόλογο.

Βασικά τις καλύτερες επιλογές εντός του budget σου τις έχεις εντοπίσει ήδη, είναι ο Kingston V300 και ο Samsung 840.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη μείνεις ευχαριστημένος όποιο από τους δύο και να διαλέξεις.

Τώρα για επιλογή ανάμεσά τους, ο Kingston έχει καλύτερες επιδόσεις στα χαρτιά (αν και αναφέρεται σε compressible data), ενώ η Samsung, μαζί με την παραδοσιακά ακριβή Intel, έχουν την φήμη των πιο αξιόπιστων προϊόντων.

Καθαρά προσωπικά θα διάλεγα Samsung, για μια σειρά λόγους που έχουν να κάνουν με τους Sandforce controllers που χρησιμοποιεί η Kingston (όπως και οι περισσότεροι κατασκευαστές πλην Crucial, Samsung, Corsair στη σειρά Neutron) και με κάνουν να βλέπω τις "κορυφαίες επιδόσεις" που πετυχαίνουν σε benchmarks με καχυποψία, αλλά θα μπούμε σε υπερβολικά τεχνικά θέματα χωρίς λόγο.

Τσίμπησες και ένα κατά λάθος Thank you, μπαγάσα.

lol για το Thank You. Τσίμπα και συ ένα για να μαστε πάτσι. Για πες περισσότερα πάντως για τον Kingston , αυτό με ενδιαφέρει, γιατί στα χαρτιά φαίνεται τόσο καλύτερος.

καπως ασχετο,αλλα θα καπηλευτω το thread για ανα ρωτηξω για αυτον εδω τον δισκο

http://www.syncom.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%A3%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%9F%CE%99%CE%94%CE%99%CE%A3%CE%9A%CE%9F%CE%99/SOLIDSTATE%28SSD%29/SAMSUNGSSDSATAIII250GB20472.html

60 ευρω ποιο ακριβως απο τον 128κταρη αλλα με διπλασια χωριτικοτητα.τι λετε?
βγαλε τα 20 γκιγκα για τα windows 7 μενουν αλλα 230,χμμμμμμμμμμμμμμ.....

Προσωπικά λέω ότι αν δεν είχα SSD και ψαχνόμουν να αγοράσω, διαθέτοντας φυσικά και περί τα 150 ευρώ, δε θα το σκεφτόμουν καν.....

ωραια τωρα θελω και προταση για τι windows να παρω?τα 7 η τα 8? τα pro η τα απλα?
τα ultimate αποκλειονται καθοτι εχουν 170 ευρω........

Back