Προσπαθώ πάντα να είμαι θετικός (όσο γίνεται), για αυτό και δε θα επαναλάβω πράγματα που έχουν ήδη ειπωθεί, αλλά θα αναγκαστώ να ψάξω λεπτομέρειες μπας και σώσω λίιιγη αξιοπρέπεια.
Ο δράκος της Ντάνυ είναι ο πιο δυνατός, όπως έχουμε δει και στα βιβλία, και -λογικά- και ο πιο έξυπνος, και άρα του κόβει λίγο παραπάνω να αποφεύγει τα βέλη <span style="font-size: 8pt">(μη με διορθώσετε, ξέρω ότι δε λέγονται έτσι αλλά δε με ενδιαφέρει)</span> της βαλίστρας. Προσθέτουμε το γεγονός ότι έχει αναβάτη, άρα προστίθεται η "νοημοσύνη" της Ντάνυ στον έλεγχο των ελιγμών, και ας μη ξεχνάμε το βασικότερο, που ίσως κάνει όλα τα παραπάνω και αχρείαστα, ότι ο προηγούμενος δράκος έφαγε sneak attack. Είναι πιο εύκολο να πετύχεις κάτι που κινείται ευθεία με συγκεκριμένη ταχύτητα και ΔΕΝ προσπαθεί να σε αποφύγει παρά το αντίθετο.
Σχετικά με το Βορρά και το pillaging, δεν είναι και άγιοι άνθρωποι, απλοϊκοί στρατιώτες είναι και πιστεύω ήθελαν να το κάνουν αυτό ήδη από εποχές Ned και Robb Stark.
Συνεχίζοντας τώρα, μου άρεσε προσωπικά που πολλά πράγματα δεν έγιναν όπως τα περιμένανε ή "προβλέψανε" κάποιοι. Ναι, ήμουν από αυτούς που περίμενα ο Jaime να είναι αυτός που θα σκοτώσει την Cersei, η οποία περίμενα να καταντήσει mad queen και να κάψει η ίδια την πόλη, όπως στο Sept.
Ναι, περίμενα "χαχαχά-χαχαχού" φινάλε με Ντάνυ-Τζοσνόου ζευγαράκι στο θρόνο, χαίρομαι που δε θα γίνει αυτό. ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥΤΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, TEENAKI!
Xαίρομαι που ο Sandor επιτέλους έκλεισε τους λογαριασμούς του και την ιστορία με την Άρυα. Χαίρομαι γενικά με τον τρόπο που έδειξαν τις φρίκες του πολέμου ενώ συνοδεύαμε τη μικρή στη προσπάθεια της να φύγει.
Θα ήθελα λίγο παραπάνω μάχη? Ναι, αλλά το ότι η σειρά δε μας δίνει αυτό που περιμένουμε είναι ο λόγος που μας αρέσει από τη πρώτη κιόλας σεζόν.
Τι δε μου άρεσε? Το πρώτο μέρος το επισοδείου είχε πολλούς διαλόγους που όντως μου θύμιζαν fanfiction teen fangirl's. Ελπίζω να πρόλαβε να στείλει κάνα σημαντικό κοράκι πάντως ο Varys, ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΝΤΕΝΕΡΙΣ!
Πόσο την έβριζα κατά τη διάρκεια του επισοδείου!
Να προσθέσω το πόσο κουλό ήταν να προσπαθεί ο Τζέημης να μιλήσει σε ένα στρατιώτη 20 μέτρα μακριά, ενώ μετά από λίγο περνάει δίπλά από έναν άλλο. (βαριέμαι να ψάχνω screenshots, εκεί που φεύγει από το πλήθος μπαίνει σε ένα στενό είναι).
Πάντως το επισόδειο μου θύμισε αυτό.
https://www.youtube.com/watch?v=8zPUQ9Bym8w