Για να μάθεις να παίζεις μουσική, σίγουρα θέλει μελέτη. Το πόση εξαρτάται από τον άνθρωπο (τη φυσική του κλίση) και τους στόχους του.
Αυτό που απλά θέλω να πω είναι ότι τα βίντεο αυτά, έχουν ως σκοπό τη μετάδοση κάποιων τεχνικών, κάποιων γνώσεων για να το πούμε πιο γενικά, που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να γράψει μουσική/riffs ή οτιδήποτε. Είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό που λέω, στοχεύει στη σύνθεση, στο songwriting.
Από κει και πέρα, γιατί μάλλον αναφέρεσαι πιο γενικά για την κιθάρα, ανάλογα με αυτό που κάνεις δίνεις τα αντίστοιχα κίνητρα. Για παράδειγμα, ένας πολύ καλά τεχνικά καταρτισμένος κιθαρίστας που παίζει ένα σόλο και φαίνεται η τεχνική του, θα δώσει κίνητρα σε κάποιον να μελετήσει τεχνική (πιθανότατα). Αν κάποιος παίζει καλά metal riffing, ίσως δώσει κίνητρα σε κάποιον να μελετήσει ρυθμικά τέτοιου στυλ. Τα συγκεκριμένα βίντεο λοιπόν, λόγω του περιεχομένου, ευελπιστώ να δώσουν κίνητρα για να ασχοληθεί κάποιο (ή αν γίνεται να βελτιώσει) το γράψιμο του, τη σύνθεση του.
Το πόση ώρα θα μελετήσει, έχει να κάνει με τον ίδιο (αντίληψη, τεχνικά χαρακτηριστικά) και τους στόχους του. Τα κίνητρα δεν καθορίζονται με την ώρα.
Ελπίζω να σε κατατόπισα φίλε μου! <img src="/smile.gif" width="" height="" alt="

" title="

" class="bbcode_smiley" />