Νίκος Τσιφόρος

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

grmadness

Lich
Approval of the Admiral
Δεν ξέρω κατά πόσο ασχολείστε με το διάβασμα but who cares. Εγώ ασχολούμαι, και ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς που έχω διαβάσει είναι Έλληνας. Ο λόγος για τον δικηγόρο, σεναριογράφο, συγγραφέα, διανοούμενο Νικόλαο Τσιφόρο, ο οποίος ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.

Όχι, δεν θα αναλύσω τίποτα, απλά θα αναφέρω το συγγραφικό του έργο, το οποίο πραγματικά μου χάρισε τρελό γέλιο, συγκίνηση, και γενικά υπέροχες μικρές στιγμές (παρέα με ουισκάκι, βεβαίως βεβαίως),βασικά κυρίως γέλιο.
H λίστα είναι σε αλφαβητική σειρά, αντιγραμμένη από την Wikipedia. Σόρυ, είναι πρωί ακόμα για σύνθετα πράγματα.

Άνθρωποι και ανθρωπάκια (Απλά υπέροχο)
Βιβλικά χαμόγελα
Διηγήματα
Ελληνική κρουαζιέρα
Ελληνική μυθολογία (Διαβάστε και λιώστε)
Εμείς και οι Φράγκοι
Εορταστικά
Η Αθήνα σήμερα - Κρουαζιέρες μέσα στην ιστορία
Η γυναίκα κουρσάρος
Η Ιστορία της Αθήνας
Η πινακοθήκη των ηλιθίων
Θεότρελα ρεπορτάζ
Ιστορία της Αγγλίας
Ιστορία της Γαλλίας
Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών
Μίλων Φιρίκης
Ο Γκιούλιβερ στη χώρα των Γιγάντων - Ο Γκιούλιβερ στη χώρα των νάνων
Ο κόσμος κι ο κοσμάκης
Ο πρώτος Τσιφόρος
Ο σατανάς ινκόγνιτο
Οι μυστικές εταιρίες
Όμορφη Θεσσαλονίκη
Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα
Σταυροφορίες (Προσωπικό αγαπημένο)
Στηβ το χαρούμενο κάθαρμα
Τα παιδιά της πιάτσας
Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα (μικρές ιστορίες, άλλοτε κωμικές, άλλοτε γεμάτες συναίσθημα)
Τα ρεμάλια ήρωες (ή Οι Κονκισταδόροι)
Τζιμ κακής ποιότητος
Το τυχερό μου αστέρι (Δεν το έχω διαβάσει,δυστυχώς)
Χρονογραφήματα

Πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ πένα, μοναδικό ύφος και γιγάντια επιρροή σε οποιονδήποτε έχει γράψει έστω και μισή αράδα ευθυμογραφήματος από το '60 και μετά. Αυτός και ο Φρέντυ Γερμανός έβαλαν τα θεμέλια μιας σάτιρας που ενώ ήταν βαθύτατα ψαγμένη, εγκεφαλική και οξύτατη, δινόταν με τρόπο απλό και μερακλίδικο, ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους.

Και αν κάποιος πιτσιρικάς διστάζει να κάνει το άλμα, κυκλοφορούν ξανά τα τρία εκπληκτικά κόμικς (ΘΗΣΕΑΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ, ΙΑΣΟΝΑΣ) που βασίστηκαν στην "Ελληνική Μυθολογία" του. Μιλάμε για κάλτ απόλαυση και τρελό γέλιο, με φανταστικό 80'ς σκίτσο ως πρόσθετο μπόνους.

Τα παιδιά της πιάτσας και το Στηβ το χαρούμενο κάθαρμα είναι τα βιβλία που έχω κυριολεκτικά λιώσει. Νομίζω απο εκδόσεις Ερμής.
Όποιος δεν έχει διαβάσει Τσιφόρο απλώς δεν ξέρει τι χάνει. Απόλυτος εθισμός!
Πρόσφατα νομίζω τα Νέα είχαν βάλει όλα του τα έργα σε επανέκδοση προσφορά κάθε κυριακή.

Και ο Στήβ το Χαρούμενο Κάθαρμα σε κόμικ αποτελεί τρελά φετιχιστικό αντικείμενο!

Πάρε ενα θενκ γιου για το θεματάκι. Ισως επηρεάσεις κάποιους να διαβάσουν αυτά τα βιβλία.
Το αγαπημένο μου μακράν είναι οι Σταυροφορίες και γενικά τα ιστορικά του αν και λίγο ποιό βαρετά (εκτός τις σταυροφορίες ... αυτό τα σπάει) είναι ασύληπτα. Το εσώφυλλο από τους "κονκισταδόρες (Τα Ρεμάλια Ήρωες)" για να πάρετε γευση οσοι δεν ξέρετε (καιρός να μάθετε!):
<span class="bbcode_spoiler">Ηγουν περί το πως, αι καραβέλλαι και αλλα ατιμοπλοια της Σαντα Εσπάνια και Κατόλικα Πορτουγκαλ, μετέφερον τους ηρώους του Κυρίου Ημών να αναγκάσωσι εις την πίστην του Κυρίου Ημών, τους αγρίους του Διαβόλου Αυτών</span>

Λατρευω τον Τσιφορο για τα ιστορικα του "Η ιστορια της Αγγλιας" "η ιστορια των ηνωμενων πολιτειων" και "Ιστορια της γαλλιας" πραγματικα απο τα καλυτερα που εχω διαβασει. Σατιρα, γελιο αλλα μαθαινεις και ενα σωρο πραγματα χωρις καν να προσπαθησεις

Κι έλεγα..."Πού το έχω ξαναδεί εγώ το όνομα Τσιφόρος"; Τελικά είχα στη βιβλιοθήκη την Ἑλληνική Μυθολογία". Διάβασα τα δυο πρώτα κεφάλαια πριν λίγο :lol: :lol:

Αν κρίνω από αυτά που διάβασα και από το παρόν θρεντ, εξηγούνται πολλά για το ύφος γραφής που έχετε κανα-δυο εδώ μέσα, που τα nickname σας μπορεί και μπορεί να μην περιέχουν διπλά σύμφωνα. :whistle:

Περίμενα επίτηδες να περάσει ένα λογικό χρονικό διάστημα από το post του αγαπητού Sketch. Λογικά το διάβασες τουλάχιστον μέχρι την μέση μέχρι τώρα. Τρελό κόλλημα ο Νικολάκης, έτσι; :spiteful: Όπως λέει και ο Μποράτσος, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΝΑ και πολύ μεγάλη επιρροή σε όλους. Με ή χωρίς διπλά σύμφωνα στο Nickname. :cheers:

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

Back