Net Neutrality: πώς χτυπιέται στην Αμερική. Τι αντίκτυπο θα έχει;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
19,627
Έχει γίνει ένας μικρός χαμούλης για το εν λόγω νομοθέτημα που προσπαθούν να εδραιώσουν οι ISP στην Αμερική. Νομίζω είναι καλή ευκαιρία για εκκίνηση thread επικοικοδομητικής κουβέντας η οποία δεν περιορίζεται μόνο στα στενά πλαίσια της "ουδετερότητας παροχής και πρόσβασης περιεχομένου στο διαδίκτυο" αλλά και στον τομέα της πληροφορικής ευρύτερα. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /><br><br>Για αρχή, μία μικρή εικόνα που εξηγεί με απλοποιημένους όρους τι (θα) συμβαίνει.<br><img src="https://i.redd.it/5f85p98u8pzz.jpg" alt="5f85p98u8pzz.jpg" class="bbcode_img" /><br><br>Ελπίζω να μην παρεκτραπεί πάρα πολύ το thread.<br><span class="bbcode_spoiler">Ευχάριστη παρεκτροπή: τι πραγματικά είναι open-license, και ελευθέρως προσβάσιμο περιεχόμενο (πχ. κουβέντα με τα βιβλία), και γιατί το Linux θα φέρει την επικυριαρχία όταν θα εποικίσουμε τον Άρη.<br>Δυσάρεστη παρεκτροπή: ναι, αλλά ο φίλος μου έχει ακόμη DDR7 6 PHz πρέπει να έχω καλύτερο το 2030 που θα κάνω την επόμενη αναβάθμιση.</span>
 
Ήρθε η ώρα να πάμε όλοι σε dark net. Πρωτοπορήστε λίγο και βάλτε το site και το forum <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />.
 
Απο οτι κατάλαβα η πάσης ειδους λογοκρισία θα είναι πλεον παιχνιδακι,πχ μια ιστοσελίδα κριτικάρει τον τάδε και τον δείνε,απλα ο πάροχος θα δείνει πρόσβαση με 100 kbs καθιστώντας την πρόσβαση σχεδόν αδύνατη.
 
<blockquote><br>Ήρθε η ώρα να πάμε όλοι σε dark net.<br></blockquote><br>Επειδή το έχω ακούσει πάλι και λόγω προσωπικής άγνοιας περί dark web, πώς παρακάμπτει το πρόβλημα; Δεν θέλουμε πάλι κάποιον ISP;
 
Όπως έγραφε και ο Τζούλιαν Ασάνζ σε tweet προψές, ελπίζω να καταλάβει ο Τραμπ πως αν επιτρέψει να περάσει αυτό το νομοθέτημα τότε ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνουν οι (πλήρως ελεγχόμενοι από τους Δημοκρατικούς) ISPs είναι να βάζουν εμπόδια στον ίδιο. "Ωπ, μπήκε στο Twitter ο Τραμπ, ας κάνουμε τα tweets του να φορτώνουν στο 1/100 της ταχύτητας". "Ωπ, ο τάδε χρήστης έκανε λαικ στη σελίδα του Τραμπ, ας του στείλουμε 600 διαφημίσεις του CNN".
 
https://apps.fcc.gov/edocs_public/attachmatch/DOC-347927A1.pdf<br>Ολόκληρο το repeal για όποιον έχει χρόνο και όρεξη να το διαβάσει<br><br>Ουσιαστικά θέλουν να μετατρέψουν τους ISPs από telecommunications service σε information service, αυτό μεταξύ άλλων τους δίνει δικαιώματα σε πρωτόκολλα όπως VPN και BitTorrent, τα οποία μπορούν να περιορίσουν ή και να κόψουν τελείως.<br>Σχετικά με αυτά που έγραψαν οι Χέλλιον και Γάιος να υπενθυμίσω ότι οι Αμερικάνικες ISPs έχουν μεγάλα ποσοστά σε ΜΜΕ (πχ Comcast και CNBC)
 
πολλοί Ευρωπαίοι νομίζουν οτι δεν θα έχουμε πρόβλημα εμείς. ναι η ΕΕ έχει νόμους κατά (αν και νομίζω οι γερμανοι πήγαν να περάσουν κάτι παρόμοιο αλλά δεν είμαι σίγουρος) αλλά σελίδες με σερβερ στην αμερικη θα επηρεάσουν και εμάς απλά δεν θέλουν να το καταλάβουν. <br><br>επίσης οι αμερικανοι φοβούνται οτι οι isp θα περάσουν μοντέλα κινητού δικτύου τύπου πάρε αυτό το πακέτο gaming θέλεις και video streaming πλήρωσε και αυτό το εξτρα. <br><br>καθώς και ότι προσπαθούν να την περάσουν εδώ και κάποια χρονια μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται η πρόταση αυτή.
 
Τα προβλήματα πέραν αυτών που γράφουν είναι ότι δεν περιορίζονται μόνο στην παροχή ή όχι, αλλά και στον εκβιασμό που μπορεί να επιφέρει ο κάθε ISP σε τέτοιο "άνοιγμα ελεύθερης αγοράς". Τι εννοώ: έχεις δύο τυχαία gaming sites στην Ελλάδα που βγάζουν πάνω-κάτω το ίδιο υλικό με διαφορετικές απόψεις. Το ένα site το διαχειρίζεται καραφλοχαίτουλας που έχει κάνει μαγιόρικα deals και απολαμβάνει χλίδα με Πέλφε στο κότερο. Το άλλο προσπαθεί να ανταπεξέλθει με ποιοτικό υλικό <strike>πλούσιου μεγέθους στηθοδέσμου</strike> αλλά δεν έχει τόσα λεφτά. Ο πρώτος μπορεί να δώσει επί μέρους λεφτάκια για να προωθείται χαλαρά στα μάτια του κόσμου και να ανανεώνει το revenue (και άρα τις Πέλφε). Ο δεύτερος θα του φύγει το υλικό και θα μείνει με το π&#039;λι στο χέρι...<br><br>Το ίδιο θα συμβεί και με εταιρείες που έχουν να αγοράσουν χρόνο προβολής ώστε να έχουν τις πιο ευνοϊκές ταχύτητες πρόσβασης στον μελλοντικό πελάτη.<br><br>(Chosen το ότι διαβάζεις για άλλα πράγματα που έχουμε γράψει εδώ και είκοσι μέρες εδώ μέσα πρώτη φορά στο PC Magazine με ξεπερνάει :silly:)
 
Επίσης εξίσου αν όχι ποιο σημαντικό είναι οτι δεν θα χούμε φρι αξες σε τσοντες,η κοινοτητα των wizards θα πρεπει να αναλάβει δραση.
 
<blockquote>πολλοί Ευρωπαίοι νομίζουν οτι δεν θα έχουμε πρόβλημα εμείς. ναι η ΕΕ έχει νόμους κατά (αν και νομίζω οι γερμανοι πήγαν να περάσουν κάτι παρόμοιο αλλά δεν είμαι σίγουρος) αλλά σελίδες με σερβερ στην αμερικη θα επηρεάσουν και εμάς απλά δεν θέλουν να το καταλάβουν. <br><br>επίσης οι αμερικανοι φοβούνται οτι οι isp θα περάσουν μοντέλα κινητού δικτύου τύπου πάρε αυτό το πακέτο gaming θέλεις και video streaming πλήρωσε και αυτό το εξτρα. <br><br>καθώς και ότι προσπαθούν να την περάσουν εδώ και κάποια χρονια μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται η πρόταση αυτή.</blockquote><br><br>Ο καθαρά επιστημονικός όρος δηλαδή, είναι davatziliki!! :anger: <br><br>Ενώ δεν θα έχουν δημιουργήσει το περιεχόμενο/content, θέλουν να πληρώνονται γι&#039; αυτό!! Να υπενθυμίσω ότι οι επενδύσεις σε τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, είναι μιας και έξω, οπότε όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα που περνάει μέχρι να αναβαθμιστούν ξανά, τόσο περισσότερο κέρδος θα έχουν. (Ο ΟΤΕ έβγαλε από την μύγα ξύγκι από τον χαλκό, μέχρι να ρίξει οπτικές ίνες). <br>
 
<blockquote><br>(Chosen το ότι διαβάζεις για άλλα πράγματα που έχουμε γράψει εδώ και είκοσι μέρες εδώ μέσα πρώτη φορά στο PC Magazine με ξεπερνάει :silly:)<br></blockquote><br><br>Δεν μπαίνω σε όλα τα threads. I know tragic :blush2:<br>To εν λόγω περιοδικό το παίρνω 4 μήνες μην νομίζεις κιόλας. Από περιέργεια το πήρα να δω αν θα με ενδιαφέρει και κατέληξα να το διαβάζω σχεδόν όλα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br>Αν μην τι άλλο εδώ μέσα έχω μάθει αρκετά πράγματα σχετικά με hardware κιόλας και δεν είμαι πια τέρμα άσχετος όπως κάποτε :lol:<br>Πάντως το θέμα είναι σούπερ σοβαρό. Αν περάσει το νομοσχέδιο τη κάτσαμε :&#039;(
 
Τεράστια πατάτα που προσπαθούν να περάσουν εδώ και χρόνια. Είναι σαν να θέλουν να δικαιούται ο ταχυδρόμος κομμάτι της αξίας των πραγμάτων που μεταφέρει.. Αν οι ISP θέλουν να τα πάρουν από το περιεχόμενο που μεταφέρουν, να μπορούν και οι ταχυδρόμοι να βουτάνε 5, 6 δέματα πριν τελειώσει η βάρδια για bonus..<br><br>Πιστεύω ότι τέτοιες παραλογίες γίνονται σχετικά αποδεχτές επειδή η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν ξέρει τι χάνει, ίσως άμα δει χαμηλά bandwidth στο netflix θα αρχίσει να ανησυχεί.<br><br>Σίγουρα πίσω απο το νόμοσχέδιο είναι και οι ISPs αλλά μεγάλο ρόλο παίζει και η βιομηχανία της "διασκέδασης" πιστεύω.
 
Το θέμα οργιάζει στην Αμερική εδώ και χρόνια. Οι εταιρίες κλαίγονται ότι δεν βγαίνουν για να αναβαθμίζουν τα δίκτυα τους (αν και εφόσον υπάρχουν χιλιόμετρα dark fiber τοποθετημένα από την εποχή της dot.com φούσκας, το κόστος είναι τυχόν αναβαθμίσεις στα κατά τόπους ΚΑΦΑΟ) ενώ φάγανε ένα κάρο λεφτά σε συγχωνεύσεις και εξαγορές.
 
το ειχα δει στο start page (κοντευουμε 2018, ακομα google εχετε<img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> πριν αρκετο καιρο. ειχαν ξεκινησει να οργανωνουν και μαζωξη εξω απο το ψηφιστηριο. μπορουσες να δηλωσεις συμμετοχη και εαν δεν ειχες χρηματα για την παραμονη, σου εβρισκαν καποιον στην περιοχη, επισης εξαγριωμενο, για να σε φιλοξενησει. εαν ειχες χρηματα, σου εβρισκαν ξενοδοχειο κτλ.<br><br>ειναι πολυ αδικο και φαινομενο των καιρων μας. τα τελευταια χρονια προσπαθουν να περασουν απιστευτους νομους που εχουν σχεση με το internet. <br>Οτι ειναι αμερικανικο θεμα, δεν σημαινει τιποτα. εχουν τον τροπο να μολυνουν τον πλανητη με τις αποφασεις τους. πρεπει να τσεκαρουμε τι νομους περνανε στην αμερικη, για να τους περιμενουμε και στον τοπο μας.<br><br>κρινοντας απο τις καφριλες εδω, δεν μπορω να φανταστω την βονταφον να κανει οτι γουσταρει. καλυτερα χωρις ιντερνετ. Το θρασος τους μοιαζει απυθμενο.
 
Υπογράφουμε εδώ :<br><br>https://secure.avaaz.org/campaign/en/trumps_latest_attack_22/?fpla<br><br>Ενημερώνουμε και ενημερωνόμαστε. Είμαστε μικροί και λίγοι, αλλά με την πληροφόρηση και τη δράση, γινόμαστε πολλοί, δυνατοί. <br>
 
Μην πάτε μακριά πάντως, τα πακέτα Vodafone/Cosmote για τα social δίκτυα, και το streaming video, είναι σε αυτή την λογική. (Και βασικά η διαφήμιση της Cosmote, με εκείνον τον αντιπαθέστατο χαρακτήρα (όχι τον ηθοποιό, αλλά τον ρόλο που υποδύεται  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />), είναι και λίγο παραπλανητική. Στο μήνυμα που μου είχε έρθει ήταν, κοντά στα 5 ευρώ παραπάνω για 2,5 GB χρήση στα social δίκτυα (που δεν έχω!!!!!  :spiteful:) Καταξοδευτήκανε  :whatever: :whatever:!!!!!
 
καπετάνιε μου μην μπερδεύεσαι. σε αυτό που λες μιλάμε για κινητή τηλεφωνία και δεν διαφέρει ιδιαίτερα από πακέτα από άλλες ευρωπαϊκές εταιρίες.<br><br>στην αμερικη το θέμα έχει να κάνει με σταθερό. θα δίνει στους isp τον απόλυτο έλεγχο και το δικαίωμα να κάνουν νταβατζιλίκι σε εταιρίες και πελάτες.
 
<blockquote>καπετάνιε μου μην μπερδεύεσαι. σε αυτό που λες μιλάμε για κινητή τηλεφωνία και δεν διαφέρει ιδιαίτερα από πακέτα από άλλες ευρωπαϊκές εταιρίες.</blockquote><br><br>Η επένδυση στα κινητά, είναι παρόμοια (μη σου πω και πολύ φτηνότερη σε hardware, οι άδειες είναι που κοστίζουν αρκετά, και η αρχική μελέτη και εγκατάσταση) με την δικτυακή υποδομή εδάφους. Σε κανονικές συνθήκες, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοια προγράμματα, αλλά χρέωση όπως περίπου το κανονικό internet. <br><br>Δύο αρθάκια από το PC Gamer<br><br>http://www.pcgamer.com/how-net-neutrality-affects-pc-gamers/" class="bbcode_url">http://www.pcgamer.com/how-net-neutrality-affects-pc-gamers/<br><br>http://www.pcgamer.com/this-is-what-your-internet-service-could-look-like-without-net-neutrality/" class="bbcode_url">http://www.pcgamer.com/this-is-what-your-internet-service-could-look-like-without-net-neutrality/<br><br>Το δεύτερο έχει, και μικρό ελληνικό ενδιαφέρον!!
 
ναι όπως είπα στην Αμερική φοβούνται ότι πέρα από το νταβατζιλικι σε εταιρίες οι isp θα περάσουν σε νοοτροπίες κινητής τηλεφωνίας όπου θα πληρώνεις πακέτα για streaming κλπ. αυτό στις εταιρίες κινητής συμβαίνει σε διάφορες χώρες ήδη και Ελλάδα ξεκινάμε σιγά σιγά να εισάγουμε πακέτα unlimitied (τόσο καιρό δεν είχαμε έτρωγες αβέρτα τα mb πάλι δεν δικαιολογεί να πληρώνεις για τα πάντα και κυρίως στα συμβόλαια που για να έχεις συμβόλαιο με αξιοπρεπή αριθμό mb πάει πάνω από 80 ευρα)
 
Back
Top