What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Προτάσεις για ταινία

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,158
Μην ανοίγεις την πόρτα.

Αφού δεν κράτησα τη περιέργεια μου και άνοιξα την πόρτα, βρέθηκα μπροστά σε μια σκηνή που δεν είχα ξαναδεί, με πολλά πιτσιρίκια (εκτός από κοράκια), σε μια ταινία τρόμου που διέθετε τίμια φωτογραφία και ηχητική επένδυση.
Όμως, η υπερβολική προσπάθεια για να εντυπωσιάσει με νοήματα που έχουν ξαναδεί οι περισσότεροι (ή λιγότεροι, για το κοινό τους), με κούρασε.
Ανιαρό σενάριο, μέτρια ηθοποιία (ειδικά η πρωταγωνίστρια).
Η όλη εμπειρία ήταν σαν να τσιμπάς ένα χορορ κεημ του σωρού από το steam, να σε εντυπωσιάζει κάπως με τα γραφικά του και μετά από 15 λεπτά χαμένου χρόνου, να προβείς στο refund και να τσεκάρεις τον χ-ψ πιουντιπαη να κάνει το καθιερωμένο reaction-play.

Η ταινία είναι ήδη επιτυχημένη, με κάμποσα χιλιάδες εισιτήρια.
Προσωπικά, αυτό το "cry for attention" με λέξεις κλειδιά όπως "πρώτη ελληνική χορορ ταινία", "για τους φανς", "μόνο 6+ άτομα", "χαμηλό budget", δε με βρίσκει σύμφωνο, αλλά λειτούργησε θετικά στη πσυχη των unbohools και στη προώθηση της ταινίας.
Μιας ταινίας με μηδενικό ρίσκο (3 χρόνια στην ανάπτυξη, με δικό τους "συνεργείο", δικούς τους συντελεστές/σπόνσορες και ένα στάνταρ κοινό που θα έριχνε τον όβολο του).

Ps. Τίμιο το άσμα της Kid Moxie στο τέλος.

4/10

Πήγα και είδα και εγώ τη ταινία καθώς γενικά μου αρέσει το είδος και πήγα με την προσδοκία επιτέλους στην Ελλάδα να έχουμε μια τίμια horror-μυστηρίου ταινία γιατί μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειες ήταν στην καλύτερη της πλάκας.
H ταινία είναι πολύ τίμια, φοβερή φωτογραφία σου δίνει και αυτό το συνεχές αίσθημα απειλής, βοηθάει και το βοριοελαδίτικο χειμερινό τοπίο συν η απίστευτη μουσική που είχε.
Σίγουρα έχουμε ξαναδεί τα πάντα αλλά μια χαρά ξαναειπώθηκαν σε μια ακόμα horror ταινία.
Μεγάλες επιρροές από blair witch αλλά και από horror gaming που οι συντελεστές τους είναι και μεγαλοι fan.
Να προσθέσω ότι δεν είμαι καθόλου fan των UH καθώς το θεωρώ ένα click bait site που οι περισσότερες ειδήσεις που ανεβάζει είναι για να μαζεύει κλικ.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,683
Έχασα την μια βδομάδα που προβαλλόταν εδώ και περιμένω να δω τι θα κάνουν με την διανομή λόγω του conflict με τη διανομή Kong Vs Godzilla (νομίζω δεν επιτρέπεται να ενώσει ίδιο έτος στις αίθουσες...).
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,683
Είδες το μαυρόασπρο? Λένε ότι είναι ακόμη καλύτερο, δουλεύει πολύ καλά η αντίθεση.
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,550
Είδες το μαυρόασπρο? Λένε ότι είναι ακόμη καλύτερο, δουλεύει πολύ καλά η αντίθεση.
Διαβασα εκ των υστερων για την εκδοση αυτη. Πιστευω οτι θα χαραμισθει στη VA οθονη που εχω καθως το ghosting θα παει συννεφο. Θα το δοκιμασω παντως.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,961

Έξυπνο σενάριο που θίγει τη ψυχολογία της μάζας, την υπερευαισθησία/μαλθακότητα αλλά και την ανθρωποφαγία που έχουν επιβάλλει τα social media. Παράλληλα είναι και μια σπουδή πάνω στην κρίση μέσης ηλικίας και το πώς το κυνήγι των αλλοτινών ονείρων καμιά φορά απειλεί να σου στερήσει μέχρι και την γλυκιά ρουτίνα που θεωρούσες δεδομένη μέχρι χθες. Άψογος ο Νίκ σε έναν ρόλο χαμηλού προφίλ, που αξιοποιεί κι αυτή την υποβόσκουσα τρέλα που μονίμως τρεμοπαίζει στο μάτι του. Πιστεύω αξίζει παραπάνω από το 6.9 του imdb, κάπου κοντά στο 7.5.


Άμεσο, ειλικρινές, και ευχάριστο σκανδιναβικό φιλμ που παρουσιάζει ανάγλυφα τις αγωνίες και την σύγχυση μιας νεαρής κοπέλας η οποία ψάχνει τον εαυτό της μέσα από σπουδές, ευκαιριακές δουλειές και ερωτικά αδιέξοδα. Στο φόντο η "σύγκρουση" και αναζήτηση κοινού τόπου μεταξύ millennials και gen Z, που ίσως τελικά δεν είναι όσο ανέφικτη φαίνεται σε κάποιους. Λιιιίγο τραβάει σε διάρκεια αλλά αποζημιώνει με την ενδιαφέρουσα οπτική της και τις όμορφες ερμηνείες.
8/10


Το περίμενα πιο δυνατό είναι η αλήθεια. Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω δεν έχει τρόμο, παρά το πρωτότυπο setting και τις καλές ερμηνείες (κυρίως του Dastmalchian και του κοριτσιού). Νομίζω σπαταλάει πολύτιμο χρόνο στο χτίσιμο της ιστορίας και την πειστική αναπαράσταση/σάτιρα των αμερικάνικων late night shows και τελικά μένει ελάχιστος χρόνος για τα creepy σκηνικά. Πάντως αξίζει μια θέαση, άλλωστε κρατάει (υπερβολικά?) λίγο.
7/10
 
Top Bottom