What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,355
Ομολογώ πήγα να απλώσω σεντόνι. Αλλά μετα διερωτήθηκα αν με ρωτάς στα σοβαρά όντως (χωρίς ίχνος πρόθεσης αντιπαράθεσης or something). Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι δεν έχει καμιά σχέση;


anyway θα βάλω ένα δυο αυτοκόλλητα

1709865636013.png

1709865682653.png
1709865695923.png
mifpz922tam51.jpg
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,333
Ξεκινάω με ντιςσκλεημερ, δεν ψάξει καθόλου το συγκεκριμένο και μπορεί να πετάξω κοτσάνα.

Αυτό που με απασχολεί και δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί, είναι το soaring που κάνουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι τραπεζίτες με τα κρυπτο. Αγοράζουν μεγάλες ποσότητες από ένα πεπερασμένο token, το οποίο σε κάθε κύκλο θα γίνεται πιο «δυσεύρετο» με αποτέλεσμα να σκέφτομαι ότι θα πνίξουν την αγορά. Δεν έχω καταλήξει στο αν το κάνουν για να ελέγξουν την αγορά των blockchain, οχι κατέχοντας την πλειοψηφία των νομισμάτων αλλά μην επιτρέποντας στον κόσμο να έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Πρακτικά τους βλέπω στο μέλλον να αγοράζουν ότι βγαίνει στην αγορά. Το άλλο σενάριο είναι ότι μάλλον παίρνουν μυρωδιά για την πορεία των τραπεζικών τους συστημάτων και θέλουν να μπουν στον χορο όσο πιο σύντομα γίνεται. Εξάλλου γι αυτό δεν έστησαν και φάρμες μεγαλύτερες από τις κτηνοτροφικές;

Σε κάθε περίπτωση οι early adopters θα είναι κερδισμένοι, το μόνο που μένει είναι να πάρουν δρόμο τα κοράκια της blackrock και της vanguard. Ακόμη κι αν δεν γίνει με το btc, υπάρχουν εναλλακτικές οδοί για εμάς με πιο encrypted λύσεις,
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,355
Είναι αρκετά δαιδαλώδες σαν θέμα. Θα προσπαθήσω να το καλύψω χωρίς να γίνω πολύ τεχνικός

-Η ιδέα της τράπεζας είναι ότι είναι 1ον θεματοφύλακας (κρατάει τα λεφτά του κοσμάκι). Σημαντικό αστεράκι εδώ.

Όταν καταθέτεις λεφτα στην τράπεζα χάνεις την κυριότητα και αποκτάς μια αξίωση προς την τράπεζα και η τράπεζα μια υποχρέωση προς εσένα. Να είναι διαθέσιμα τα λεφτά σου όταν τα θέλεις. Αλλά τα λεφτά πλέον είναι στην ιδιοκτησία της τράπεζας.

-Η δεύτερη λειτουργία της τράπεζας είναι να κρατάει ένα βιβλίο/ημερολόγιο συναλλαγών (ledger). Πόσα αντιστοιχούν στον καθένα, πόσα ξόδεψε, πότε, που κτλ. Αυτό παραδοσιακά γινόταν με φυσικά βιβλία πλέον γίνεται με κεντρικές βάσεις δεδομένων, μυστικά για τις τράπεζες τα κράτη και τα καρτελ των νακρωτικών και της μαφίας που εξυπηρετούν, φανερά όλα για τον απλό κοσμάκι.

- Τρίτη λειτουργία της τράπεζας είναι ο δανεισμός, μόχλευση, διαχείρηση χρηματοοικονομικών παραγώγων κτλ

Η τρίτη λειτουργία είναι η βασική πληθωριστική λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. (Η οποία σαν λειτουργία δεν παρέχεται από το Bitcoin, αλλά παρέχεται από άλλα citcoins προς το παρόν τουλάχιστον )

Έρχεται ένας τρελός anon, σε ένα υπόγειο του internet(cryptography mailing list) στις 31 Οκτ 2008 μέσα στο submorgage crysis και εκκινεί ένα νέο paradigm με μία επιστημονική εργασία, λέγοντας ατάκες σαν την παρακάτω:

"Banks must be trusted to hold our money and transfer it electronically, but they lend it out in waves of credit bubbles with barely a fraction in reserve. We have to trust them with our privacy, trust them not to let thieves drain our accounts."
Satoshi Nakamoto

Μάλιστα όταν γράφουν κώδικα, και εκινείται το σύστημα το 2009. To Genesis block του συστήματος έχει πάνω γραμμένο:

1709902957767.png

Παραπέμποντας στο εν λόγω πρωτοσέλιδο:

1709903087889.png

Ο Satoshi λοιπόν σκέφτηκε, ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρακτικά ένα αποκεντρωμένο-διανεμημένο σύστημα που να επιτελεί τις βασικές λειτουργίες (μη-πληθωριστικές) του τραπεζικού συστήματος χωρίς κεντρική βάση δεδομένων, χωρίς κρυφό ημερολόγιο συναλλαγών, χωρίς single point of failure και counter party risk.

Στο Bitcoin ΟΛΟΙ με ίσους όρους, συντηρούν και λειτουργούν το παραπάνω πρωτοκολλο. Το legion αυτό λοιπόν, είμαστε (κάποιοι) εκδότες του συναλλάγματος, συντηρούμε και επιβλέπουμε ΟΛΟΙ το ημερολόγιο συναλλαγών, συναποφασίζουμε και διαφυλάσσουμε τους κανόνες λειτουργίας. Η διαφάνεια του συστήματος είναι απολύτως στοιχειώδες χαρακτηριστικό σε αντίθεση με τα τραπεζικά βιβλία που είναι πίσω απο οχυρωμένες πόρτες και ένοπλους φρουρούς.

Όσα νομίσματά και να έχει ο εκάστοτε συμμετέχοντας. Είτε έχει 0,01₿, είτε έχει 250.000₿ (όσα έχουν κάποιοι θεσμικοί), δεν έχει καμία απολύτως σημασία για την διαμόρφωση του πρωτοκόλλου. (Προσοχή μιλάω για το bitcoin όχι για cyclical crap τύπου PoS που έχουν single point of failure liquidity attacks).

ΟΙ βασικές ιδιότητες που μας ενδιαφέρουν φίλε Κρόνο για την ερώτηση σου είναι το immutability, κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την αλυσίδα (την ιστορία των συναλλαγών ουσιαστικά) και η αποκέντρωση. Ακόμα και αν μια μειοψηφία αποφασίσει ότι θέλει να παράξει 500Μ coins αντί για 21Μ, θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν 2 Bitcoin protocols. Ένα θα μείνει στους παλιούς κανόνες και ένα θα το τρέξει η μειοψηφία με του νέους.

Μετά είναι εξαιρετικά δύσκολο να κόψεις την πρόσβαση γιατί ακριβώς μιλάμε για p2p σύστημα. Ακόμα και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν p2p markets τύπου hodlhodl.

Αυτό που μπορεί να δούμε είναι rothbarian banks με bitcoin custody και χωρίς fractional reserve. Το σύστημα είναι permisionless και αυτό σημαίνει ότι όπως μπορώ να κτίσω εγώ πάνω στο bitcoin μπορεί και μιά τράπεζα.

Ελπίζω να το κάλυψα κάπως. Ευχαρίστως να elaborate moar αν υπάρχει ενδιαφέρον.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,355
Ρε tinapeis πάαααααααααλι; Τουλάχιστον πες που διαφωνείς. Μην αρχισούμε το στείρο trolling.

Edit:
Δεν νομίζω να έχει μείνει κανένας σε αυτό το ημισφαίριο που να μην ξέρει ότι διαφωνείς. Το χεις κάνει σαφές. άρα αν δεν θες να με τρολάρεις νομίζοντας ότ θα με τριγκάρεις, γιατί νιώθεις αυτή την ανάγκη;

Γιατί γράφεις αρλούμπες όπως πριν από λίγες σελίδες για τα παρακμιακά funds? Γιατί ασχολείσαι έτσι ένθερμα με ένα θέμα που πασιφανώς από την τελευταία ερώτηση σου φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις στοιχειωδώς.
 
Last edited:

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,992
Απο τη στιγμη που βγαινει ντισκλειμερ και δε πεταγονται τα κρυπτοζ ως η υπερτατη αληθεια ™ εχει χαζι η φαση
Απο τη στιγμη που αρχιζουν τα πραγματα να πλασαρονται ως η υπερτατη αληθεια για τη κοινωνια, οπως και οτιδηποτε εχει να κανει με την αναρχοκαπιταλιστικη παπατζα, θα με βρισκεις απεναντι

Στο Bitcoin ΟΛΟΙ με ίσους όρους,

Bitcoin currency is associated with a certain redistribution of wealth but, it itself remains concentrated in the wealth of the top 1%



edit: Οταν κανεις edit snipe, τουλαχιστον καντο εγκαιρως. Ενα agree σου εδωσα, εκανες εντιτ με επιθεση και κερδισες ενα
❌ στη θεση του. Και μετα λες οτι σε τριγκαρω
 
Last edited:

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,355
Δεν ανοίγει το link. Αλλά i get ur point.

Το σκέλος της λειτουργίας της αγορά είναι ξεχωριστό από το πρωτόκολλο.

Η αγορά σαν μηχανισμός είναι ένας κινητήρας αναδιανομής πλούτου όπως λέει το quote σου όντως. Τα νομίσματα μέσο της αγοράς αναδιανέμονται. Με κάποια κατανομή. Αν ας πούμε κάποιος έκανε το 2011 mining 50.000 νομίσματα και τα πούλησε από αξία 0 στα 100 δολλάρια, αναδιανέμιε τα νομίσματα του σε κάποιους άλλους και αυτό πήρε lambo και playstation.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό του asset όχι του προτόκολλου το οποίο είναι ελεύθερο και permisionless. Άρα μπορεί να το πάρει ο καθένας και να το κάνει ότι θέλει. Αυτή η προσσέγιση είναι στα πλαίσια της επενδυτικής προσσέγγισης και αν θες κοινονικοπολιτικής των αποτελεσμάτων του προτοκόλλου.

Επειδή προσωπικά ασχολούμε με chain analysis και μελετάω τις διανομές των νομισμάτων. Σου λέω ότι τα data δεν συμφωνούν με τον τίτλο. Πάντα κάπιοι μιας και το bitcoin συναλλάσεται με fiat θα μπορούν να έχουν πιο πολλά από κάποιους.

Το Bitcoin δεν είναι σύστημα αναδιανομής πλούτου, η αναδιανομή προκύπτει επειδή συναλλάσσεται στις αγορές.

Είναι ένα κρυπτογραφικό πρωτόκολλο συνδιαλλαγής. και για την ακρίβεια στο post που έκανες disagree, αναφέρομαι ΑΚΡΙΒΩΣ κσους κανόνες και στην συντήρηση του συστήματος που είναι ανεξάρτητες από την λειτουργία της αγοράς.

Εδιτ: κέρδισα λέει :love::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

ρε μαν κάνω 200 edits coz i'm mind puking my posts. Βάλε όσα disagree θες. Μέχρι να τριγκάρω και να αρχίσουμε τα μπινελίκια. no probs
 
Last edited:

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,992
Δεν ανοίγει το link. Αλλά i get ur point.
Για δοκιμασε απο δω


Το Bitcoin δεν είναι σύστημα αναδιανομής πλούτου, η αναδιανομή προκύπτει επειδή συναλλάσσεται στις αγορές.
Και εδω ακριβως θα σου βαλω το ❌*, οχι γιατι δεν ισχυει οτι το πητκοη δεν ειναι συστημα αναδιανομης πλουτου, αλλα γιατι περα απο ολο το hype στην ουσια ειναι απλα ενα pipeline προς τις αγορες, που προφανως δεν λυνει τα ριζικα προβληματα του καπιταλιστικου συστηματος.

Παντα υπαρχει η θεμελιωδης διαφωνια μεταξυ σοσιαλιστων ολων των ειδων και καπιταλιστων (αναρχοκαπιταλιστικων παπατζηδων Included) για την "αγορα".

Δεν μπορει να υπαρξει κανενος ειδους ισοτητα οταν αφηνεται η αγορα να λειτουργησει ως υπερτατο ον εις βαρος της κοινωνιας.

Προσωπικα ανηκω επισηςσε αυτους που πιστευουν πως η ισοτητα επισης δεν βρισκεται στο πεδιο των πολιτικο-οικονομικων ευκαιριων η στο πεδιο των δικαιωματων, αλλα στο πεδιο της ισης ληψης αποφασεων για το καθετι επηρρεαζει την καθημερινοτητα της εκαστοτε κοινωνιας απο τα μελη τους, αυτο σημαινει αμεση παρεμβατικη σχεση σε οτιδηποτε νοειται ως αγορα η οικονομικο συστημα.
Επαναλαμβανω πως απο τη στιγμη που βγαινει ντισκλειμερ και δε πεταγονται τα κρυπτοζ ως η υπερτατη αληθεια ™ δε με ενοχλουν τα γραφομενα, αλλα οταν πεφτουν λανθασμενες γενικευσεις χρειαζεται να ακουγεται ο αντιλογος


edit: Προς αποφυγη τριγκαρισματος λογω ❌, το ❌ θα πεσει με χρονοκαθυστερηση μιας ωρας


edit2; @Great0ldOne σε αγαπαω ρε φιλε! :love:
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,445
Είμαι αξιαγάπητος ο άτιμος. Πάντως είχα κάποιες ειλικρινείς διαφωνίες όμως από τη στιγμή που μπήκε αυτό το disclaimer, δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία θεωρώ.

Επαναλαμβανω πως απο τη στιγμη που βγαινει ντισκλειμερ και δε πεταγονται τα κρυπτοζ ως η υπερτατη αληθεια ™ δε με ενοχλουν τα γραφομενα, αλλα οταν πεφτουν λανθασμενες γενικευσεις χρειαζεται να ακουγεται ο αντιλογος
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,355
ποστάρω αυτή την φράση:

"Στο Bitcoin ΟΛΟΙ με ίσους όρους, συντηρούν και λειτουργούν το παραπάνω πρωτοκολλο."

Παίρνεις το πρώτο σκέλος της φράσης (Στο Bitcoin ΟΛΟΙ με ίσους όρους) και απαντάς σε κάτι άλλο στο οποίο διαφωνείς. ΧΩΡΙΣ να λάβεις ΚΑΝ υπόψιν σου τι είπα, αλλά παρ όλα αυτα διαφωνείς.

Όπως βλέπεις έχω όλη την καλή διάθεση να αφιερώσω χρόνο για να συζητήσουμε.

Αλλά αν πρόκειται να το κάνουμε όντως, έχω την απαίτηση να συζητάμε σωστά. Να ακούω τι με λες και να απαντάω σε αυτό. ¨οχι να ψάχνω να βρω πως μπορώ να διαφωνήσω σε κάτι που δεν είπες.

οχι γιατι δεν ισχυει οτι το πητκοη δεν ειναι συστημα αναδιανομης πλουτου, αλλα γιατι περα απο ολο το hype στην ουσια ειναι απλα ενα pipeline προς τις αγορες, που προφανως δεν λυνει τα ριζικα προβληματα του καπιταλιστικου συστηματος.

To bitcoin ΔΕΝ έχει σκοπό να λύσει τα προβλήματα του καπιταλισμού. Είναι σαν να μου λες γιατί το αυτοκίνητο δεν λύνει τα προβλήματα των αερομεταφορών.
 

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,992
Με το που ειδα το ❌ σου κατω απο ολα τα ❌ , ελιωσα στα γελια :ROFLMAO:
 

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,992
"Στο Bitcoin ΟΛΟΙ με ίσους όρους, συντηρούν και λειτουργούν το παραπάνω πρωτοκολλο."
Δεν αλλαζει κανενα νοημα σε αυτο που εγραψα, καθως το εννοουσα για ολη τη φραση, δεν απαντησα σε κατι αλλο.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,355
Ε τότε δεν καταλαβαίνεις την φράση. ΠΟυ είναι λογικό και σεβαστό για κάποιον που δεν έχει μελετήσει το σύστημα.

Aς elaborate λίγο.

Το ότι κάπιοι τζογραρουν με το Bitcoin δεν σημαίνει ότι το bitcoin είναι τζόγος. Βάλε όπου bitcoin, ευρώ. το ίδιο ισχύει. Το ότι κάποιοι ονειρεύονται κοινονικοπολιτές αλλαγές δεν σημαίνει ότι το bitcoin είναι σοσιαλιστικό μέσο.

Το bitcoin είναι ένα ουδέτερο κατσαβίδι. Ένα μηχανάκι που κάνει μια πολύ συγκεκριμένη δουλειά για συγκεκριμένη εφαρμογή.
 
Last edited:

Norshgaath

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Aug 3, 2023
Messages
1,992
Το bitcoin είναι ένα ουδέτερο κατσαβίδι. Ένα μηχανάκι που κάνει μια πολύ συγκεκριμένη δουλειά για συγκεκριμένη εφαρμογή.
Επαναλαμβανω:

Ακριβως γιαυτο το λογο, και αφου μπει ενος τετοιου αναλογο ειδους disclaimer, δε με ενδιαφερει και κανω χαζι/πειραζω με τα μιμς και την ολη κουβεντα των κρυπτομπροζ και τη προσπαθεια πλουτισμου σε μια παρακμαζουσα καπιταλιστικη πραγματικοτητα δυστοπιας.

Οταν αρχιζουν τα πραγματα και μπαινουν στο θρεντ και σε οποιο θρεντ,
ως η υπερτατη αληθεια για τη κοινωνια, οπως και οτιδηποτε εχει να κανει με την αναρχοκαπιταλιστικη παπατζα,
σκαει το ❌
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,355
Σεβαστο και πάλι ότι πολιτικοποιείς το αυτοκίνητο. Έχει και πολιτικές προεκτάσεις σίγουρα και στρατιωτικές κτλ. Δεν παύει να παραμένει αυτοκίνητο όμως. Μπορεί την ελευθερία μετακίνησης (που παρέχει το αυτοκίνητο) να την ενστερνιστούν οι καπιταλιστές, οι σοσιαλιστές, οι αναρχοεθνικοσοσιαλιστες. μικρή σημασία έχει παραμένει ελευθερία μετακίνησης.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,333
@ccwr
Δεν μου έλυσες την απορία για το soaring όμως. Καλά κόβουμε εμείς «κέρματα», τι γίνεται όμως οταν ενώ θα έπρεπε να κυκλοφορούν εκατό, κυκλοφορούν 51, επειδή τα υπόλοιπα 49 τα έχουν αυτοί και πόσοι άλλοι holders που απλά περιμένουν ότι η τιμή του BTC θα ανεβαίνει εσαεί μπας και πάρουν lambo;
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,355
@ccwr
Δεν μου έλυσες την απορία για το soaring όμως. Καλά κόβουμε εμείς «κέρματα», τι γίνεται όμως οταν ενώ θα έπρεπε να κυκλοφορούν εκατό, κυκλοφορούν 51, επειδή τα υπόλοιπα 49 τα έχουν αυτοί και πόσοι άλλοι holders που απλά περιμένουν ότι η τιμή του BTC θα ανεβαίνει εσαεί μπας και πάρουν lambo;

Αυτό που γίνεται, είναι να ανεβαίνει η τιμή του και όσοι πιστεύουν ότι όλο και περισσότεροι θα κρατάνε όλο και περισσότερα νομίσματα, θα αγοράζουν περισσότερα πράγματα με την ίδια θεμελιώδη αξία.

Αυτό είναι μια πραγματικότητα, που προκύπτει από την ιδιότητα του μειούμενου πληθωριστικού ρυθμού. To Bitcoin σχεδιάστηκε για να ακριβαίνει όσο το χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι. Αυτό είναι το πραγματικό marketing department.

Edit: Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ακριβαίνει βέβαια just to be clear.
 
Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,607
επειδή τα υπόλοιπα 49 τα έχουν αυτοί και πόσοι άλλοι holders που απλά περιμένουν ότι η τιμή του BTC θα ανεβαίνει εσαεί μπας και πάρουν lambo;
Δεν ξεχναμε και τους πεθαμενους που πολλαπλασιαζονται αλλα δεν μειωνονται. Θα το μαθαιναμε.
Θα εριχνα λιγη χολη αλλα θα ερθει ενας καλος μου φιλος. Κερδισε μια crypto κληρωση και θα ερθει με μπυρες και λουκανικα για ψησιμο στο τζακι. Αυριο παλι.
 
Top Bottom