Great0ldOne
Kraken
c3rberoz wrote:
αλλα εσυ δεν πα' να λεμε για το κλουβιο αυγο που εφαγε τις προαλλες ο μπορατσος θα πεταχτεις να πεις "ναι παιδια το HoN κανει για οσους την εχουν πατησει τρεξτε να παιξουμε!" εκει </blockquote>
Εδώ δε μιλάμε για το κλούβιο αυγό του μποράτσου ή τον τραχανά που απλώσαμε προχτές. Το θέμα είναι τα hardcore games, και το Heroes of Newerth μπορεί μια χαρά να χαρακτηριστεί τέτοιο, και μόνο που ανήκει σε ένα είδος που έτσι κι αλλιώς είναι διαβόητο για steep learning curve και ανάγκη φοβερού teamwork. Μπορείς φυσικά και να διαφωνήσεις, όπως αρκετοί άλλοι που θεωρούν πως μόνο δύσκολοι γρίφοι και χαωτικά RPG είναι hardcore, δεκτό.Το να παριστάνεις όμως πως δεν έχει θέση στη συζήτηση, μόνο εσένα κάνει να φαίνεσαι κολλημένος.
Tom G wrote:
@InfamousJohn Το ΧοΝ δεν είναι hardcore.-
Hardcore είναι πχ το G3 που μπορείς να ψοφήσεις και από χελώνα στα αρχικά στάδια.Ξέχωρα το ότι δεν υπάρχει χάρτης για να σε πιάνει από το χέρι και ακολουθείς τις ταμπέλες.</blockquote>
Αν εννοείς Gothic 3, έχω λιώσει όλη τη σειρά (εκτός από το Arcania), ψάχνοντας κάθε σπιθαμή του κόσμου τους. Σίγουρα είναι δύσκολα και ψαγμένα παιχνίδια, αλλά αντίστοιχα και εγώ μπορώ να σου πω πως στην τελική κανένα παιχνίδι που επιτρέπει ελεύθερο save/load ανά πάσα στιγμή δεν είναι πραγματικά hardcore, ειδικά όταν υπάρχουν και ένα σωρό exploit.
Adhan wrote:
hardcore μόνο όταν πρόκειται για ""χων"" σε 2 player co-op φυσικά.</blockquote>
Σε 2-player mode το παίζαν και οι προγιαγιάδες μας. Πραγματικά δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο casual, ό,τι mod και να βάλεις.
ShadowDancer wrote:
Τζον, θεωρείς ότι το λολ είναι harcore ή το γεγονός ότι απλοποιεί πολλά πράγματα το στέλνει έξω απο αυτή την κατηγορία? Απο προσωπική εμπειρία νομίζω πως είναι, επειδή παραμένει πολύ δύσκολο για κάποιον που δεν έχει ιδέα απο μοβα, </blockquote>
Κοίτα, η γενική αίσθηση που δίνει το LoL είναι σίγουρα πιο προσιτή, σε αυτό συνηγορούν όλα, από τα γραφικά μέχρι το gameplay. Έχω φίλο που στη ζωή του είχε παίξει μόνο Football Manager, που έγινε ξεφτέρι στο LoL σε μια βδομάδα. Δοκίμασα να του δείξω και HoN, αλλά δε μπόρεσε να εγκλιματιστεί, κάτι που κατανοώ για όποιον έχει μάθει στο LoL, χωρίς να έχει παίξει καν Dota. Αυτό δε σημαίνει πως το LoL είναι casual game, φυσικά, αλλά και το παιχνίδι και η community είναι σαφώς πιο φιλικά σε σχέση με το HoN.